TdF: Štyria žltí po 4 dňoch boli naposledy v roku 1992

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 16:33 • 2 min
TdF: Štyria žltí po 4 dňoch boli naposledy v roku 1992

ARRAS - Rôznorodé typy etáp v rozličnom teréne a jeden hromadný pád aj s následkami odstúpenia viacerých jazdcov v úvode tohto ročníka Tour de France spôsobili, že po štyroch úvodných etapách slávnych pretekov mali žlté tričko lídra na sebe štyria rôzni cyklisti.

slovakia

left justify in out

Postupne ho získali Austrálčan Rohan Dennis (BMC Racing) Švajčiar Fabian Cancellara (Trek Factory), Brit Chris Froome (Team Sky) a zatiaľ posledným jeho nositeľom je Nemec Tony Martin z tímu Etixx - QuickStep.

 

Málo vídaná situácia so štyrmi žltými jazdcami počas úvodných štyroch dní sa na Tour de France objavila prvýkrát od roku 1992. Vtedy boli lídrami pelotónu na začiatku pretekov vždy jeden deň po sebe Španiel Miguel Indurain, Švajčiar Alex Zülle a Francúzi Richard Virenque a Pascal Lino. Posledný spomenutý Lino si potom obliekal žlté tričko až 11 dní, kým si ho opäť a definitívne neprivlastnil Miguel Indurain a doviedol ho až na Elyzejské polia do Paríža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies