TdF: Šprintérsky záver a Saganov útok na zelené tričko

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 09:39 • 2 min
TdF: Šprintérsky záver a Saganov útok na zelené tričko

LIVAROT - Na Tour de France majú v piatok jednu z posledných šancí na víťazstvo šprintéri. Siedma etapa vedie vnútrozemím Francúzska z Livarot v Normandii do bretónskeho Fougéres (190,5 km) a bude to mierne zvlnená rovina s jednou horskou prémiou IV. kategórie a predpokladaným šprintérskym dojazdom.

slovakia

left justify in out

V závere by sa mali dostať k slovu tie tímy, ktorých lídri zatiaľ márne čakajú na etapový triumf. Jediným čistokrvným šprintérom, ktorý zvládol víťazne koncovku na tohtoročnej TdF je Nemec André Greipel - triumfoval v 2. etape v Zélande aj v piatej v Amiens.


"Táto etapa by mala byť pre Marka Cavendisha alebo Andrého Greipela, či nórskeho špecialistu Alexandra Kristoffa. Víťaznú ambíciu budú mať aj Francúzi Arnaud Démare či Bryan Coquard," uvádza v prognóre pred 7. etapou server Velonews.


Po etapovom víťazstve čoraz viac túži aj Peter Sagan, ktorý v tomto ročníku už trikrát finišoval na druhom mieste. V cieli vo Fougéres by sa slovenský rýchlik z tímu Tinkoff-Saxo mohol obliecť do zeleného trička v prípade, že na páske bude rýchlejší ako Greipel. V bodovacej súťaži za ním zaostáva už len o 3 body. Šancu zabodovať bude mať aj na rýchlostnej prémii na 65,5 km v Argentan. Etapa má štart o 12.40 h, v cieli sa víťaz očakáva po 17.15 h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies