TdF: Šanca pre Sagana na víťazstvo, tvrdia odborníci

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 08:52 • 2 min
TdF: Šanca pre Sagana na víťazstvo, tvrdia odborníci

ABBEVILLE - Štvrtok na Tour de France by mohol byť tým dňom, keď sa Peter Sagan dočká etapového víťazstva po dvoch rokoch na najslávnejších pretekoch.

slovakia

left justify in out

Šiesta etapa so štartom v Abbeville a cieľom po 191,5 km v Le Havre bude mať zvlnený profil s tromi horskými prémiami IV. kategórie a pôjde sa zväčša popri morskom pobreží. Kým cyklisti dorazia do cieľového prístavu Le Havre v Normandii, budú sa musieť vyrovnať aj s nástrahami bočného vetra od mora, po 145 km si uchádzači o zelený dres zašpurtujú na rýchlostnej prémii v Saint Léonard. Aj to je výzva pre Sagana, keďže na druhom mieste zaostáva o 32 bodov za Andrém Greipelom.


Záver by mal vyhovovať nie čistokrvným šprintérom, ale skôr jazdcom, ktorý sa vedia rýchlostne presadiť aj v miernom stúpaní. 850 m dlhý kopček Cote d´Ingouville s priemerným sklonom 7% bude mať vrchol 500 m pred cieľovou čiarou. Pôjde o podobný dojazd ako na klasických pretekoch Amstel Gold Race v holandskom Valkenburgu, kde cyklisti tiež krátko pred cieľom prekonávajú krátky, ale pomerne strmý kopec s názvom Cauberg.


"Perfektná možnosť pre Petra Sagana ukončiť dlhý čas bez etapového víťazstva na Tour de France. Zatiaľ naposledy sa tešil pred dvoma rokmi v Albi. V stredu v Amiens bol druhý za Greipelom, ale slovenský šampión chce viac. Rátať však treba aj s hviezdami jarných klasík Johnom Degenkolbom a Alexandrom Kristoffom, ktorí sú zatiaľ tiež bez víťaznej etapy. Pôvodne mala byť koncovka šiestej etapy vyhovujúca najmä pre jazdcov tímu Orica - GreenEdge na čele s Michaelom Matthewsom, ale ten je dotlčený po pondelkovom ťažkom páde a uzatvára celkovú klasifikáciu pretekov," pripomína server letour.fr.


Štart 6. etapy je naplánovaný na 12.40 h, v cieli sa najrýchlejší očakávajú medzi 17.15 - 17.30 h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies