TdF: Sagan stratil tímového kolegu, King skončil

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 07:36 • 2 min
TdF: Sagan stratil tímového kolegu, King skončil

NICE - Americký cyklista Ted King zo zoskupenia Cannondale nebude na svoju premiéru na najslávnejších pretekoch sveta Tour de France spomínať v dobrom.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný tímový kolega slovenského reprezentanta Petra Sagana nemôže pre nesplnenie časového limitu počas utorkovej časovky družstiev pokračovať na podujatí. Na 25 km takmer rovinatej trati v Nice chýbalo Kingovi v celkovom meraní sedem sekúnd, aby si zabezpečil právo zotrvať na Tour. Zranený pretekár tímu Cannondale, ktorý si vykĺbil rameno pri hromadnom páde počas úvodnej sobotňajšej etapy populárnych pretekov, absolvoval v utorok predpísanú trať za 32:32 min, jury určila potrebný čas na pokračovanie na Tour podľa času víťazného tímu Orica-GreenEdge (25:56 min), ku ktorému prirátali 25 percent nameranej hodnoty. Rodák z Brentwoodu King jazdil v utorok na cestnom bicykli a nie na špeciálne upravenom, ktorý používajú cyklisti pri jazde proti chronometru, keďže na upravenom pociťoval neznesiteľnú bolesť zraneného ramena. "Nechceli počuť naše vysvetlenie, nechceli zmeniť svoj výrok," uviedol na margo rozhodnutia jury hovorca tímu Cannondale Paolo Barbieri.

Vďaka prvenstvu Orica-GreenEdge v 4. etape sa novým lídrom 100. ročníka Tour de France stal Austrálčan Simon Gerrans, ktorý bol pred utorkom štvrtý s odstupom jednej sekundy na doterajšieho držiteľa žltého trička Jana Bakelantsa z družstva RadioShack Leopard, ktoré obsadilo v časovke 11. miesto. 

Tím Petra Sagana Cannondale obsadil konečné 13. miesto časom 26:30 min. Dvadsaťtriročný Žilinčan si naďalej udržal zelený dres lídra bodovacej súťaže. Slovenskej jednotke patrí v celkovom poradí 43. miesto, Peter Velits je 120. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies