TdF: Sagan: Stratil som body, ale zase nie až tak veľa

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 08:21 • 2 min
TdF: Sagan: Stratil som body, ale zase nie až tak veľa

MARSEILLE - Slovenský cyklista Peter Sagan potvrdil 3. miestom v stredajšej piatej etape Tour de France líderskú pozíciu v hodnotení bodovacej súťaže o zelený dres. V koncovke druhej najdlhšej etapy 100. ročníka ho prešprintovali len Brit Mark Cavendish a Edvald Boasson Hagen.

slovakia

left justify in out

Sagan sa už tretíkrát dostal do najlepšej trojky na tohtoročnej Tour, na víťazstvo zatiaľ ešte čaká. Stredajšia etapa mala byť predovšetkým pre špurtérov a favoriti na celkový úspech sa šetrili na náročné stúpania v ďalšej časti ročníka. Hrdinami dňa boli Jukija Araširo (Europcar), Kevin Reza (Europcar), Romain Sicard (Euskaltel), Thomas De Gendt (Vacansoleil), Anthony Delaplace (Sojasun) a Alexej Lucenko (Astana). De Gendt vyprovokoval únik už krátko po štarte, pridali sa k nemu ďalší piati jazdci a rýchlo si vypracovali náskok na pelotón, ktorý bol v jednej chvíli aj dvanásťminútový. Postupne sa začal znižoval, atak skončil necelých 6 km pred cieľom a rozhodovalo sa v šprintérskej koncovke.

"Dnes to náročné, keďže pelotón nechal šestici veľký náskok a potom musel poriadne doťahovať. Celý balík bol nervózny, ku koncu sa išlo poriadne rýchlo. Mne sa podarilo finišovať na 3. mieste. Stratil som body do súťaže o zelený dres, ale zasa nie až tak veľa. Dôležité bolo prísť do cieľa bez pádu. Dnes to bolo celkom v pohode. Mark je najrýchlejší šprintér na svete, je len veľmi ťažké ho zdolať," hodnotil etapu Peter Sagan, ktorého slová sprostredkoval pre agentúru SITA jeho mediálny manažér Jozef Korbel. Dvadsaťtriročný Žilinčan vedie v hodnotení bodovacej súťaže s 35-bodovým náskokom pred Cavendishom Aj ďalšie etapy budú teraz určené pre šprintérov, ktorí budú tuho bojovať o najlepšiu pozíciu v ich súťaži. 

Po páde v prvej etape mal Slovák menšie zdravotné problémy, ktoré však už pomaly ustupujú. "Dnes to už bolo o čosi lepšie, keďže som bojoval so šprintérmi, takže pohoda," tvrdil Peter Sagan, ktorý sa v záveroch etáp nemôže spoliehať na podobnú pomoc od kolegov z tímu Cannondale, akú dostávajú Cavendish či Greipel od Omega Pharma-Quick Step či Lotta Belisol. "Nemôžeme urobiť podobné vlaky. Aj dnes ma však kolegovia z tímu držali vpredu a záver bol už iba na mne," doplnil Peter Sagan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies