TdF: Sagan sa hnevá na seba za pokazený záver

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 18:51 • 2 min
TdF: Sagan sa hnevá na seba za pokazený záver

RODEZ - Z Petra Sagana je nekorunovaný kráľ druhých miest na Tour de France.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný Žilinčan finišoval v piatok v 13. etape 102. ročníka z Muret do Rodez (198,5 km) už pätnástykrát tesne za víťazom. Majster SR dosiahol 25. pódiové umiestnenie v Top3 na Tour v kariére (4-15-6), celkovo sa pri štvrtom štarte na "Starej dáme" dostal 41.-krát do Top 10. Zatiaľ naposledy sa tešil z etapového triumfu 5. júla 2013 na trase z Montpellieru do Albi.

 

Sagan bol tento rok druhý už štvrtýkrát, v najlepšej trojke finišoval po šiesty raz. V piatok prehral v Rodez v špurte do krátkeho, ale ostrého kopca s Gregom van Avermaetom. Najskôr musel vynaložiť veľké úsilie, aby dostihol jazdcov v úniku, potom vyrazil za Van Avermaetom a napokon tesne pred páskou už nedokázal predstihnúť belgického súpera. 

 

"Dnes som chcel bezpodmienečne vyhrať a získať ešte viac bodov do súťaže o zelený dres. Nemal som dostatok šťastia. Nezačal som skoro šprintovať. Moja chyba bola v tom, že som dlho čakal a ešte čakal a neskoro šiel do toho. Preto to nevyšlo. Bola to moja chyba. Poďakovať sa však musím celému tímu. Napriek ich pomoci som neurobil to, čo som chcel urobiť, čiže vyhrať etapu. Ide sa ďalej, ale to, že som dnes nevyhral, je veľká škoda. A len a len moja chyba," povedal v rozhovore pre web podujatia Peter Sagan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies