TdF: Sagan pôjde späť do zeleného trička

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 15:57 • 2 min
TdF: Sagan pôjde späť do zeleného trička

CAUTERETS - Slovenský cyklista Peter Sagan prišiel na tohtoročnej Tour de France o ďalšieho spolujazdca zo stajne Tinkoff-Saxo.

slovakia

left justify in out

Po Ivanovi Bassovi, ktorému diagnostikovali rakovinu semenníkov, skončil v stredajšej 11. etape aj ďalší Talian z tímu Daniele Bennati. Tridsaťštyriročný špurtér mal na tohtoročnej Tour podporovať Sagana v záverečných dojazdoch a na prémiách, no po páde musel odstúpiť.

     

Bennati však jedinú rýchlostnú skúšku v etape ešte stihol a pomohol aj Saganovi, ktorý skončil druhý, zobral 17 bodov a po dni opäť získal zelený dresu pre lídra bodovacej súťaže. Jeho najväčší konkurent Nemec Andre Greipel obsadil až 9. miesto (7 b) a vzhľadom na dojazdový profil etapy nemal reálnu šancu obrátiť situáciu ešte v stredu vo svoj prospech. V celkovom hodnotení tak zaostáva za dvadsaťpäťročným Slovákom o sedem bodov.

 

 

 

Posted by Peter Sagan on 15. júl 2015

     

Tím Olega Tiňkova tak pokračuje už len so sedmičkou pretekárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona