TdF: Sagan mal aj smolu, v stredu chce byť vpredu

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 07:43 • 2 min
TdF: Sagan mal aj smolu, v stredu chce byť vpredu

LILLE - Slovenský cyklista Peter Sagan mal v závere utorkovej 4. etapy pretekov Tour de France menšiu smolu a po páde musel doťahovať stratu na pelotón. Jazdec tímu Cannondale napriek menším odreninám zabojoval a aj vďaka 4. miestu v etape si udržal zelený dres lídra bodovacej súťaže i biely pre najlepšieho pretekára do 25 rokov.

slovakia

left justify in out

K pádu prišlo asi 15 km pred cieľom v Lille. Sagan sa neocitol na ceste práve v najlepšej chvíli, keďže pelotón začal zrýchľovať a pripravovať sa na šprintérsku koncovku. Napokon sa dotiahol do balíka a prepracoval sa na popredné pozície, aby v závere mohol šprintovať o čo najlepšie umiestnenie. Keďže už nemal pri sebe tímových kolegov, stavil všetko na vláčik tímu Giant Shimano, ktorý pripravoval špurt pre Marcela Kittela. Nemec napokon potvrdil svoje kvality a prešiel páskou ako prvý. Sagana pribrzdil Arnaud Demare a Slovák skončil štvrtý. Na tohtoročnej Tour bol už dvakrát druhý a dvakrát štvrtý. 

 

"Mal som dnes smolu, ten pád nebol príjemný. Som preto šťastný aj zo štvrtého miesta. Pre mňa sú dôležité aj získané body do súťaže o zelený dres. V stredu nás čaká veľmi nebezpečná etapa, chcem byť vpredu. Preteky sú otvorené, necítim žiaden tlak a uvidím, čo prinesú ďalšie dni," povedal v reakcii pre Eurosport Peter Sagan. V stredu čaká na pelotón náročná etapa s viacerými náročnými úsekmi na dlažobných kockách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona