TdF: Sagan je 32. najmladší a má číslo 47

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 14:39 • 2 min
TdF: Sagan je 32. najmladší a má číslo 47

UTRECHT - Slovenský cyklista Peter Sagan bude mať na Tour de France 2015 na svojom drese i bicykli štartové číslo 47. Jednotkou tímu Tinkoff-Saxo je ašpirant na žltý dres Alberto Contador.

slovakia

left justify in out

Celkovo bude v sobotu na štarte v Utrechte 198 cyklistov z 22 tímov. Štartové číslo jeden patrí obhajcovi prvenstva Vincenzovi Nibalimu z družstva Astana, ďalší z adeptov na celkový úspech Christopher Froome zo Sky má 31, Nairo Quintana z Movistaru 51.

 

Sagan sa v sobotu na trať krátkej časovky na 13,8 km vydá v Utrechte ako 172. v poradí o 16.51 SELČ. Nibali bude štartovať ako posledný o 17.17 h, Contador štyri minúty pred ním a Froome o tri. 

 

Najstarším účastníkom tohtoročnej Tour de France je Talian Matteo Tosatto z tímu Tinkoff-Saxo, ktorý sa narodil 14. mája 1974. Najmladším je za Merhawi Kudus Ghebremedhin z Eritrey, v ktorého dokladoch svieti dátum narodenia 23. január 1994. Sagan (nar. 26. januára 1990) je 32. najmladším pretekárom na štarte. Práve 32 pretekárov bude bojovať aj o biely dres pre najlepšieho jazdca do 25 rokov. Vekový priemer pelotónu je 29,67 roku, najstarší tím má Trek (32 rokov), najmladší Cofidis (26 rokov). Najviac štartov na Tour de France má zo súčasného pelotónu Francúz Sylvain Chavanel, ktorý trať absolvuje už pätnástykrát. Štrnástykrát sa predstaví Španiel Haimar Zubeldia a trinástykrát Francúz Thomas Voeckler. 

 

V štartovom poli bude mať najväčšie zastúpenie Francúzsko, ktoré vyšle do boja 41 pretekárov. Nasledujú Holandsko s dvadsiatimi, Taliansko so šestnástimi, Španielsko s pätnástimi a Belgicko s jedenástimi cyklistami. Po desať jazdcov bude z Nemecka, Austrálie, Veľkej Británie, Švajčiarska, šesť z Kolumbie, po štyria z JAR, Poľska, Portugalska a Česka, po traja z Rakúska, Dánska, USA, Írska a Luxemburska, po dvaja z Kanady, Eritrey, Estónska, Nórska a Nového Zélandu. Len symbolické zastúpenie budú mať okrem Slovenska aj Argentína, Chorvátsko, Kazachstan, Litva, Rusko, Slovinsko a Ukrajina. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona