TdF: Sagan chcel vyhrať etapu pre priateľku k narodeninám

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 19:38 • 2 min
TdF: Sagan chcel vyhrať etapu pre priateľku k narodeninám

OYONNAX - Zatiaľ čo rozžiarený Tony Gallopin v cieli 11. etapy ďakoval rodine aj snúbenici po splnenom sne o etapovom triumfe na Tour de France, slovenský cyklista Peter Sagan bol opäť smutný.

slovakia

left justify in out

 V etape s viacerými menšími stúpaniami a zjazdom v závere cítil šancu na víťazstvo, ale prišiel oň pár kilometrov pred cieľom. Jeho kolegovia v stíhacej skupine za lídrom Galopinom mu nepomáhali zvyšovať tempo, a tak sa napokon 26-ročný Francúz po sóloúniku dočkal v Oyonnax veľkého triumfu.

 

"Mal som dobrú pozíciu, počínal som si dobre, ale nikto mi vpredu nepomáhal. Vedeli, že keď sa dostanú so mnou do záverečného finišu, budem lepší ako oni. Veľmi som chcel vyhrať v deň narodenín mojej priateľky a dať jej darček. Mám pre ňu aspoň kvety a zelené tričko,“ cituje Petra Sagana server Le Tour. 

 

Na tohtoročnej "Starej dáme" bol kapitán tímu Cannondale už trikrát druhý, trikrát štvrtý a raz piaty. V stredu v Oyonnax napokon pridal deviate miesto. "Snažil som sa, ale aj celý môj tím. Celú etapu ťahali vpredu, ale zo dňa na deň to je pre mňa ťažšie. Každý má už dobre pozná, Stále však verím a mám dosť sebavedomia," dodal Sagan. Slovenský rýchlik napriek nevydarenej koncovke opäť zvýšil svoj náskok na čele bodovacej súťaže. Momentálne má 137 bodov k dobru oproti Francúzovi Bryanovi Coquardovi a 144 bodov pred Nemcom Marcelom Kittelom. O zelené tričko ho už môže pripraviť zrejme len ťažký pád na zostávajúcej ceste do Paríža. 

 

Čo sa týka víťaza etapy, Gallopin nasadil k rozhodujúcemu trháku približne 2,5 km pred cieľom a Sagan v trojici s Michalom Kwiatkowským a Michaelom Rogersom naň nezareagovali včas. Gallopinovi to vyšlo len tak-tak. V cieli mal náskok niekoľkých metrov pred Nemcom Johnom Degenkolbom a Talianom Matteom Trentinom. "Bola to etapa šitá na Gallopina. Pred Tour de France sem prišiel trénovať a prešiel si záverečných 50 km až do cieľa. Vedel teda, čo ho čaká a využil svoju šancu. V koncovke etapy to vôbec nemal ľahké, ale ukázal, že je kvalitný jazdec," pochválil Gallopina jeho tímový kolega z Lotto-Belisol Lars Bak. 

 

Etapa z Besanconu do Oyonnax nezasiahla do vrchných pozícií v celkovom poradí. Na čele je naďalej Talian Vincenzo Nibali z Astany o 2:23 min pred Austrálčanom Richiem Portem z tímu Sky a 2:47 min pred Španielom Alejandrom Valverdem z Movistaru. Gallopin zostal piaty. "Jazdilo sa vo veľkom teple, ale mne to až tak neprekážalo, veď som zo Sicílie. Stále sa však treba mať na pozore a nestať sa súčasťou pádu, lebo na tohtoročnej Tour je ich veľmi veľa a majú zlé následky," povedal Nibali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies