TdF: Rodríguez prirovnal Nibaliho nástup k lietadlu

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 15:06 • 2 min
TdF: Rodríguez prirovnal Nibaliho nástup k lietadlu

BESANCON - Španielsky cyklista Joaquím Rodríguez tento rok nejazdí na Tour de France so zámerom dosiahnuť výrazný výsledok v celkovej klasifikácii.

slovakia

left justify in out

Pred náročnou 10. etapou s dojazdom do kopca na La Planche des Belles Filles si však dal dva ciele - získať bodkovaný dres lídra vrchárskej súťaže a stať sa víťazom etapy. Prvý mu vyšiel, druhý tesne nie. Svoj sóloúnik na vrchol Des Belles Filles nedotiahol do úspešného konca. Tisícdvesto metrov pred cieľom sa okolo neho prehnal Talian Vincenzo Nibali a 35-ročný Španiel napokon skončil až deviaty.

 

"Chcel som vyhrať etapu, taký bol môj cieľ. Nohy som však už poriadne cítil a nebol som schopný nasledovať Nibaliho. Prehnal sa okolo mňa ako lietadlo. Bola to veľmi náročná etapa a som smutný z toho, že som to v závere nezvládol. Vincenzo bol rýchlejší, ja som bol v koncoch. Myslím si však, že ešte prídu moje šance na víťazstvo v etape. Tohtoročná Tour má niekoľko dojazdov na kopci,“ priznal Rodríguez. 

 

Tím Kaťuša ráta s Rodríguezom ako lídrom pre tohtoročnú Vueltu, čiže tretie podujatie Grand Tour v Španielsku. Na Tour de France prišiel "El Purito" najmä rozjazdiť sa po zranení na Giro d´Italia, kde po ťažkom páde v 6. etape predčasne skončil svoju púť so zlomeným rebrom aj palcom. Teraz na Tour túži po tom, aby si udržal dres pre najlepšieho vrchára. "Vidím to ako reálny cieľ svojho snaženia. Samozrejme, platí aj to, že by som rád triumfoval v nejakej etape,“ dodal Rodríguez.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies