TdF: Podľa Sky unikli údaje o Froomovi

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 16:46 • 2 min
TdF: Podľa Sky unikli údaje o Froomovi

TARBES - Tím Sky dospel k presvedčeniu, že niekto získal neoprávnený prístup k biomechanickým údajom o vedúcom mužovi cyklistických pretekov Tour de France Chrisovi Froomovi.

slovakia

left justify in out

"Niekto sa nabúral do nášho systému a stiahol tréningové údaje. Boli medzi nimi aj Chrisove súbory," povedal šéf britského zoskupenia Dave Brailsford, ktorý sa obáva, že by páchateľ mohol informácie zneužiť na obvinenia z dopingu.

 

Medzi údajmi, o ktoré sa cyklisti neradi delia s verejnosťou, je napríklad sila vyvinutá pri šliapnutí do pedálu alebo záznam činnosti srdca. Tímy čísla analyzujú a pracujú s nimi v rámci prípravy na podujatia. Tím Sky je povestný využívaním modernej technológie na vedeckých základoch. "Je to súčasť hry, nemám pravdu? Ak v utorok Chris pôjde dobre, zvyšok Tour si povie, že za tým môže byť doping," dodal Brailsford, neprezradil však, koho z krádeže podozrieva. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies