TdF: Organizátori potrestali Frooma 20 sekundami za jedlo

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 09:23 • 2 min
TdF: Organizátori potrestali Frooma 20 sekundami za jedlo

ALPE D´HUEZ - Lídrovi priebežného celkového poradia na cyklistických pretekoch Tour de France Chrisovi Froomovi z tímu Sky naparili organizátori dvadsaťsekundovú penalizáciu za konzumáciu jedla v posledných piatich kilometroch štvrtkovej kráľovskej 18. etapy z Gapu na vrchol Alpe d´Huez, ktorá merala 172,5 km.

slovakia

left justify in out

Naďalej však zostáva na čele poradia s 4:51 min náskokom pred druhým Albertom Contadorom. Dvadsaťosemročný Froome mal približne štyri kilometre pred cieľom veľké problémy, na pomoc volal aj tímový automobil. Jedlo mu nakoniec priniesol jeho kolega Richie Porte. Froome prišiel vo štvrtok do cieľa na 7. mieste.

"Moje problémy neboli nijakou veľkou tragédiou. Richie Porte bol dnes lepší. Mne došiel cukor, potreboval som niečo zjesť a povedal som mu, nech ide do auta a donesie mi gél. Pred stúpaním sme mali mechanický problém s autom, nemohli sme si nabrať potrebné gély. Potreboval som sa najesť," povedal po pretekoch Froome. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies