TdF: Na Frooma a jeho komparz čaká Tourmalet

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 09:45 • 2 min
TdF: Na Frooma a jeho komparz čaká Tourmalet

PAU - Britský cyklista Christopher Froome sám zostal prekvapený z toho, akým suverénnym spôsobom ovládol utorkovú desiatu etapu Tour de France s horským dojazdom na La Pierre Saint Martin.

slovakia

left justify in out

Na čele celkovej klasifikácie má takmer trojminútový náskok pred Tejayom van Garderenom a 3:09 min pred Nairom Quintanom. Ďalší favoriti sú momentálne mimo hry, ale to neznamená, že Tour je už po prvej polovici rozhodnutá.

 

Pyrenejské dobrodružstvo pokračuje už v stredu náročnou 11. etapou z Pau do Cauterets (188 km) a cestou čakajú na pelotón výstupy na slávne vrcholy Tour Col d´Aspin (1490 m) a najmä Col du Tourmalet, kde bude vo výške 2115 m horská prémia špeciálnej kategórie. Stúpanie bude mať dĺžku 17,1 km a jeho priemer bude 7,3%. Prvý jazdec na Tourmalete zároveň získa prémiu 5000 eur, tzv. Souvenir Jacquesa Goddeta, ktorý sa udeľuje od roku 2001 víťazovi špeciálneho stúpania v Pyrenejach, väčšinou ide práve o Tourmalet. To všetko sa udeje na 147. km a potom bude nasledovať už len ostrý zjazd a záverečné cieľové stúpanie do kúpeľného mestečka a zároveň strediska zimných športov Cauterets, kde bude prémia III. kategórie. Šprintéri zabojujú o body do bodovacej súťaže na 56. km v Pouzacu, pre Petra Sagana to bude šanca prinavrátiť si zelený dres, ktorý mu v utorok vzal Nemec André Greipel.

 

"Pri zaradení tejto etapy do kalendára Tour organizátori možno uvažovali o tom, že by ju mohol vyhrať niekto na spôsob Thomasa Voecklera v jeho najlepších rokoch. Alebo sa etapa svojím profilom bude náramne hodiť pre tých tímových lídrov, ktorí zatiaľ zaostávajú za očakávaniami a stále veria, že si môžu polepšiť v celkovom poradí,“ napísal server Velonews.

 

Štart 11. etapy je naplánovaný na 14.00 h, tí najlepší by mali byť v cieli približne o 17.17 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona