TdF: Maximalista Sagan vychoval podobne aj fanúšikov

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 09:59 • 2 min
TdF: Maximalista Sagan vychoval podobne aj fanúšikov

PARÍŽ - Prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara považuje 101. ročník Tour de France za veľký sviatok pre priaznivcov slovenskej cyklistiky.

slovakia

left justify in out

Radosť im urobil Peter Sagan, ktorý tretíkrát v rade získal zelený dres víťaza bodovacej súťaže. Potešil aj Peter Velits, ktorý tentoraz mal na Tour iné úlohy ako v minulosti. "Tieto tri týždne pripravili slovenským fanúšikom skvelé zážitky. Peter Sagan bojoval od začiatku v popredí o najvyššie pozície v etapách, tretíkrát v rade získal zelený dres. Peter Velits splnil úlohu, s ktorou sa dostal do nominácie na Tour, a v časovke ukázal, že je extratrieda," hodnotil v Paríži 101. ročník Peter Privara.


Dojmy slovenských fanúšikov z Tour by vylepšila ešte čerešnička na torte - víťazstvo Sagana či Velitsa v niektorej z etáp. Blízko k tomu mal predovšetkým Sagan, ktorý finišoval štyrikrát druhý a raz tretí. Celkovo v jedenástich etapách prišiel do cieľa do deviateho miesta, čo nedokázal ani celkový víťaz Vincenzo Nibali. "Peťo je maximalista a k tomu si vychoval aj fanúšikov. Tiež by sme všetci chceli, aby vyhrával. Sezóna pokračuje ďalej, ide majstrovstvá sveta i ďalšie preteky. Peťo je mladý a dokázal veľké veci. Ak niekto vyhlási, že ide obhájiť zelený dres a potom to splní, je to niečo výnimočné. Za bojovnosť, aktivitu a snahu by si to víťazstvo zaslúžil," hovoril Peter Privara. 


Francúzi aj vďaka Saganovi majú možnosť spoznávať Slovensko. Dvadsaťštyriročný Žilinčan je významným vyslancom krajiny pod Tatrami vo svete. "Keď bežní ľudia zistili, že sme zo Slovenska, hneď všetci vedeli, kto je Peter Sagan. Medzi športovcami jeho meno pozná asi každý," doplnil Peter Privara. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies