TdF: Matthews pokračuje, rebrá má iba pomliaždené

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 15:39 • 2 min
TdF: Matthews pokračuje, rebrá má iba pomliaždené

SERAING - Michael Matthews mal byť špurtérskym tromfom tímu Orica-GreenEdge na tohtoročnej cyklistickej Tour de France, ale po páde v pondelňajšej tretej etape bude rád, keď dokončí preteky.

slovakia

left justify in out

Austrálčan bol jedným z piatich jazdcov Oricy, ktorí sa ocitli na zemi zhruba 60 km pred cieľom v Huy, zbežný pohľad lekárov ho odsúdil na zlomeninu rebra znamenajúcu koniec nádejí na pokračovanie. "Bolo to drsné. Vzali ma do sanitky a povedali, že mám asi zlomené rebrá, ale ja som chcel prísť do cieľa a dať sa vyšetriť röntgenom, aby som vedel, aké je to vážne. Zistilo sa, že ich mám iba pomliaždené, snáď sa to v najbližších dňoch dá do poriadku," citoval 24-ročného Matthewsa web cyclingnews.com.

 

"Som trochu dotlčený. Zodratá koža na chrbte sa dá prežiť, ale v rýchlosti asi 70 km/h sa cez moje rebrá a chrbát prehnalo viacero jazdcov. Dosť ma to bolí. V noci sa mi ťažko dýchalo. Každým pohybom akoby mi niekto vrazil nôž do hrude," priznal protinožec, ktorého odolnosť v utorok preverí 223,5 km dlhá etapa zo Seraingu do Cambrai so siedmimi sektormi pavé, čiže kociek alebo mačacích hláv v celkovej dĺžke 13,3 km. "Teraz to bude o mojej hlave, aby som pretrpel túto etapu, neplytval energiou a bol pripravený na ďalšie dni. Ešte šťastie, že kocky sú iba na posledných 30 kilometroch. Pieter Weening bude mojím sprievodcom. Pozná úseky veľmi dobre a vie jazdiť na konci pelotónu. Verím mu, že mi bude vyhľadávať dobré pozície a pomôže mi," zakončil rodák z Canberry. 

 

Ešte horšie ako Matthews dopadli pri hromadnej kolízii jeho dvaja tímoví kolegovia. Daryl Impey si zlomil kľúčnu kosť, Simon Gerrans kosti zápästia a predlaktia a obaja museli odstúpiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies