TdF: Majku potrestali za odpichnutie od motocykla

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 10:21 • 2 min
TdF: Majku potrestali za odpichnutie od motocykla

PLA D´ADET - Disciplinárna komisia pretekov Tour de France potrestala poľského cyklistu v službách tímu Tinkoff-Saxo Rafala Majku desaťsekundovou penalizáciou po jeho víťazstve v 17. etape TdF s cieľom na pyrenejskom vrchole Pla d´Adet.

slovakia

left justify in out

Trest si vyslúžil za to, že približne 8 km pred cieľom sa v snahe lepšie pripraviť na útok v strmom stúpaní odrazil od tyčky namontovanej na kamere sprievodného motocykla. V tom čase Majka bojoval na trati so Španielom Joaquimom Rodríguezom, ktorý je jeho súperom aj v súťaži o bodkovaný dres najlepšieho vrchára.

 

Desaťsekundová penalizácia by sa mala týkať celkovej klasifikácie, kde Majkovi patrí 52. priečka. Nemala by mať vplyv na víťazstvo 24-ročného Poliaka v 17. etape TdF, kde triumfoval s náskokom 29 sekúnd pred Talianom Giovannim Viscontim. Okrem toho mu vedenie pretekov uložilo peňažný trest 50 švajčiarskych frankov. Informoval o tom server sport.pl. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies