TdF: Majka nahradí Kreuzigera, príliš sa mu nechce

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 15:03 • 2 min
TdF: Majka nahradí Kreuzigera, príliš sa mu nechce

KODAŇ - Poľský cyklista Rafal Majka nahradil v nominácii tímu Tinkoff-Saxo na Tour de France Čecha Romana Kreuzigera a bude pomáhať Albertovi Contadorovi na ceste za úspechom na slávnom podujatí, ktoré sa začne v sobotu 5. júla v Leedse.

slovakia

left justify in out

Ďalšími členmi zostavy Tinkoff-Saxo sú Michael Rogers, Nicolas Roche, Jesús Hernandez, Sergio Paulinho, Daniele Bennati, Matteo Tosatto, Michael Mörköv. Za družstvo jazdí aj Slovák Michael Kolář, ale ten sa do kádra pre Tour de France nedostal.

Majka nebol nadšený svojou dodatočnou nomináciou. Najskôr na svojom facebooku podrobil vedenie tímu kritike, keďže si chcel po 6. mieste na Giro d´Italia poriadne oddýchnuť a prípravu smeroval na preteky Okolo Poľska a potom Vueltu.

 

Dvadsaťštyriročný jazdec sa necítil byť pripravený na Tour. Neskôr však status na sociálnej sieti stiahol a dal nový, v ktorom už hovorí o správnom kroku. "Je to veľká výzva, chcem sa jej postaviť. Pokúsim sa Albertovi Contadorovi pomôcť zo všetkých síl," uviedol Majka. 

 

Kreuzigera stiahol tím Tinkoff-Saxo z nominácie pre nezrovnalosti v jeho biologickom pase z rokov 2011 a 2012, vtedy pôsobil ešte vo farbách Astany. Dvadsaťosemročný jazdec popiera akékoľvek dopingové previnenie. "Informoval som tím, že som nebral žiadne zakázané látky a nepoužíval zakázané metódy. Som pripravený čeliť odlišným tvrdeniam," uviedol rodák z Moravskej Třebovej pre svoju oficiálnu stránku. Dokiaľ sa celá situácia nevyrieši, Tinkoff-Saxo nenominuje Kreuzigera na žiadne preteky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona