TdF: Líder tímu Sky Froome sa sústredí na výkon, narážky na doping odmieta

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 15:56 • 2 min
TdF: Líder tímu Sky Froome sa sústredí na výkon, narážky na doping odmieta

SISTERON - Britský cyklista Christopher Froome sa chce sústrediť výlučne na udržanie žltého trička na Tour de France a zákulisné reči o dopingových narážkach v súvislosti s jeho tímom Sky ho nezaujímajú.

slovakia

left justify in out

Líder priebežnej celkovej klasifikácie po 16. etape TdF 2015 to povedal na stretnutí s novinármi počas dňa voľna v Sisterone.

"Všetko, čo k tomu môžem povedať, je to, že sa sústredím výlučne na preteky. Nechcem odviesť svoju pozornosť nesprávnym smerom. Cítim sa dostatočne silný na to, aby som doviedol žltý dres až do Paríža. Možno ešte silnejší ako pred dvoma rokmi," vyhlásil Froome podľa servera Cyclingnews.

Dohady okolo možného dopingu sa objavili aj v súvislosti s únikom dôležitých interných údajov o Froomovej výkonnosti, ktoré zmizli z kuchyne tímu Sky po 10. etape TdF. Britské zoskupenie preto v utorok zverejnilo údaje, na ktoré je väčšina pretekárov extrémne citlivá.

 

Analytik Tim Kerrison prečítal čísla o výdaji energie, frekvencii a srdcovej činnosti lídra pelotónu v záverečnom stúpaní inkriminovanej etapy do cieľa v lyžiarskom stredisku La Pierre Saint Martin v Pyrenejach. "Dúfam, že teraz už konečne zmiznú z médií tie nezmyselné cifry, ktoré niekto vytiahol," komentoval manažér Sky Dave Brailsford.

Chris Froome vyhral Tour de France už pred dvoma rokmi, ale teraz je pod väčším drobnohľadom verejnosti. Froomovi sa zdá, že médiá na "Starej dáme" tento rok až príliš špekulujú o tom, že za skvelými výkonmi jazdcov tímu Sky môže byť dopingové pozadie. "Prečo sa tieto špekulácie a dohady nevznášajú aj nad ostatnými tímami, ktoré majú tiež veľmi dobrých lídrov pre celkovú klasifikáciu? Prečo sa to týka len nás?" položil Froome novinárom rečnícku otázku.

Vyjadril sa aj k incidentu z minulej soboty, keď ho v stúpaní na Cote de la Croix Neuve jeden z divákov polial močom a obvinil ho z dopingu. "Nemyslím si, že takýto nešťastný moment by mal nejako negatívne ovplyvniť atmosféru na Tour de France. Tour je veľké miesto pre šport a verím, že drvivá väčšina fanúšikov, ktorí stoja popri cestách, sa tešia z našich výkonov a prejavujú podporu všetkým jazdcom," uzavrel Froome.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies