TdF: Hromadný pád zastavil preteky, spadol aj Cancellara

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 17:12 • 2 min
TdF: Hromadný pád zastavil preteky, spadol aj Cancellara

ANTVERPY - Dramatické chvíle zažili cyklisti v tretej etape pretekov Tour de France, po hromadnom páde vo veľkej rýchlosti sa preteky skončili pre Williama Bonneta (FDJ), Simona Gerransa (Orica) i držiteľa bieleho dresu pre najlepšieho jazdca do 25 rokov Toma Dumoulina (Giant-Alpecin).

slovakia

left justify in out

Do pádu, ktorý sa odohral 65 km pred cieľom trasy z Antverp do Huya (159,5 km), sa zaplietol na dlhej rovinke aj doterajší vedúci muž Fabian Cancellara (Trek Factory). Nepríjemné šrámy na tele budú mať po kolízii aj Michael Matthews (Orica-GreenEdge), Greg Henderson (Lotto Soudal), Johan van Summeren (Ag2r La Mondiale) či Laurens ten Dam (LottoNL-Jumbo), ktorý si vykĺbil rameno. Problém vznikol, keď Bonnet trafil koleso jedného zo súperov pred sebou a ďalší jazdci za ním už nestačili zabrzdiť. Peter Sagan sa vyhol pádu.

 

Riaditeľ pretekov Christian Prudhomme najskôr etapu neutralizoval a po chvíli zastavil pelotón, aby lekári mohli ošetriť zranených cyklistov. Mnohí otlčení jazdci dostali zároveň možnosť dotiahnuť sa späť do pelotónu. Na 107. km stáli cyklisti desať minút a potom pokračovali v pretekoch, aj keď rozhodcovia neutralizovali vrchársku prémiu na Bohisseau. 

 

Cancellara síce pokračoval po páde v pretekoch, ale za najlepšími zaostával. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies