TdF: Francúzska polícia začala pátranie po fanúšikovi, ktorý takmer zhodil z bicykla Gerainta Thomasa

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 10:56 • 2 min
TdF: Francúzska polícia začala pátranie po fanúšikovi, ktorý takmer zhodil z bicykla Gerainta Thomasa

PAU - Britský cyklista Geraint Thomas vo farbách tímu Sky je lídrom 105. ročníka Tour de France a má najlepšiu východiskovú etapu v boji o žltý dres pred záverečnými troma etapami. Prvý muž celkového poradia sa však v stredu nevyhol nepríjemnému incidentu, keď ho v záverečnom stúpaní do cieľa atakoval jeden z fanúšikov. Portál Wales Online informoval o tom, že po neprispôsobivom divákovi už pátra francúzska polícia.

slovakia

left justify in out

Inkriminovaný moment zachytila aj fotografia, ktorá sa ihneď začala šíriť sociálnymi sieťami. Na nej je jasne vidieť, ako sa muž v drese francúzskeho družstva Ag2r La Mondiale načahuje po Thomasovi a snaží sa ho zasiahnuť do pravej ruky. Majiteľ žltého dresu sa vtedy práve blížil do cieľa 17. etapy na Col du Portet, kde finišoval ako tretí a o päť sekúnd zvýšil náskok pred druhým Tomom Dumoulinom.

"Cítil som to, nebolo to ako chytenie za ruku, ale skôr ako úder. Išiel som dosť rýchlo a vyhodilo ma to z ideálnej jazdnej dráhy. Bol som trochu v šoku, ale všetko dopadlo v poriadku. Ľahko som sa mohol ocitnúť na zemi a stratiť čas. Určite by som tak nezvýšil svoj náskok. Všetci chceme iba jazdiť na bicykloch a byť v bezpečí," povedal pre Wales Online Thomas. Diváka nazval idiotom.

Tím Sky sa od začiatku Tour de France pasuje s nepriazňou fanúšikov popri cestách. Terčom ich kritiky je predovšetkým Chris Froome, ale problémy sa tentoraz nevyhli ani rodákovi z Walesu, čo rozhorčilo aj športového riaditeľa britského zoskupenia. "Ak spadnete a zlomíte si kľúčnu kosť, môže to byť pre vás koniec v pretekoch. To všetko len preto, že vás niekto nemá rád," hneval sa Nicolas Portal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona