TdF: Contador odstúpil z pretekov v priebehu 9. etapy

NETKY.SK • 10 Júl 2016, 14:56 • 2 min
TdF: Contador odstúpil z pretekov v priebehu 9. etapy

PARÍŽ - Španielsky cyklista Alberto Contador odstúpil z Tour de France.

slovakia

left justify in out

Jeden z hlavných favoritov na celkové prvenstvo zosadol z bicykla približne 100 km pred cieľom nedeľňajšej 9. etapy, ktorá viedla zo španielskeho horského mestečka Vielha d'Aran do lyžiarskeho strediska Arcalis v Andorre.

 

Jazdec tímu Tinkoff mal na aktuálnom ročníku TdF smolu. V úvodných dvoch etapách utrpel dva pády a z toho dôvodu stratil cenné sekundy v celkovej klasifikácii. Pred štartom nedeľňajšej etapy ho trápili zdravotné problémy. "Alberto mal dnes ráno zvýšenú teplotu. Pred štartom etapy nám povedal, že sa necíti najlepšie," povedal jeden zo športových riaditeľov ruskej stajne Sean Yates pre francúzsku televíziu.

 

Tridsaťtriročný Contador je dvojnásobný celkový víťaz TdF, prestížne preteky vyhral v rokoch 2007 a 2009. Po sobotňajšej 8. etape mu patrilo v priebežnom poradí 20. miesto, na vedúceho Brita Christophera Froomea mal stratu 3:12 min.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona