TdF: Contador nepochybuje o Froomovi, ešte sa nevzdáva

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 17:08 • 2 min
TdF: Contador nepochybuje o Froomovi, ešte sa nevzdáva

AVIGNON - Po triumfe na Mont Ventoux si britský cyklista Chris Froome vypočul ďalšie pochybovačné hlasy o svojej "čistote". Potešiť ho musel veľký rival Alberto Contador, ktorý obhajoval jazdca tímu Sky. Podľa Contadora nie je za Froomovou výkonnosťou doping. Španiel pritom dostal od rodáka z kenského Nairobi ďalší drvivý úder, na Mont Ventoux stratil 1:40 min a v celkovom poradí zaostáva už o 4:25 min.

slovakia

left justify in out

Froomove výkony vyvolali vlnu skepticizmu a mnohí začali pochybovať o tom, či za nimi nie je takisto ako v prípade Lancea Armstronga doping. "Neexistuje nijaký dôvod pochybovať o Froomovi. Je profesionál, celý rok jazdí vysoko profesionálne. Myslím si, že súčasné výkony sú výsledkom jeho usilovného tréningu. Som presvedčený, že je čistý," povedal Contador, ktorý má skúsenosť s dopingom. V roku 2010 našli na Tour de France v jeho vzorkách stopy po clenbuterole. Namiesto troch prvenstiev má momentálne na svojom konte len dve (2007, 2009).

Napriek súčasnému manku ešte Contador tohtoročnú Tour nevzdáva. V čerstvej pamäti má vlaňajšiu Vueltu, kde rozhodol o triumfe počas posledného týždňa. Froome bol počas neho už poriadne unavený. "Ten týždeň bol vtedy preňho veľmi dlhý. A posledné etapy budú rozhodovať aj tohtoročnú Tour," povedal pred alpskými etapami Contador.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona