TdF: Brajkovič odstúpil pre problémy s kolenom

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 09:30 • 2 min
TdF: Brajkovič odstúpil pre problémy s kolenom

MONTPELLIER - Slovinský cyklista Janez Brajkovič odstúpil pre zranenie ľavého kolena z Tour de France. Jazdec tímu Astana mal ťažký pár pri jednom z ostrovčekov vo štvrtkovej šiestej etape z Aix-en-Provence do Montpellieru.

slovakia

left justify in out

Z asfaltu sa dvíhal s veľkými problémami. Do cieľa prišiel so stratou a po absolvovaní vyšetrení sa rozhodol v pretekoch nepokračovať. "Keď som po páde videl, že mám veľkú ranu na kolene, mal som obavy. Vedel som, že je to zlé. Rozhodol som sa ešte pokračovať do cieľa, lebo nikdy neviete, či by sa stav do rána nezlepšil a na druhý deň by ste mohli nastúpiť. Lekári boli rýchli a profesionálni. Zašili mi ranu na kolene. Zároveň ma však upozornili na to, že keď účinok utišujúcich injekcií vyprchá, budem mať veľké bolesti," povedal pre cyclingnews.com Brajkovič, ktorý vlani skončil v celkovom poradí Tour na 9. mieste.

Astana bude ďalej jazdiť len so šiestimi cyklistami. Už v úvode štvrtkovej etapy po páde odstúpil Fredrik Kessiakoff, pre chorobu skončil po korzickej časti pretekov aj Andrej Kašečkin. Lídrom Astany na Tour je Jakob Fuglsang, ktorý chce skončiť v elitnej desiatke. "Škoda, že mu už nepomôžem. Idem domov a budem sa liečiť. To je jediné, čo môžem," doplnil Brajkovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies