TdF: Boasson Hagen po páde končí svoje účinkovanie

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 08:59 • 2 min
TdF: Boasson Hagen po páde končí svoje účinkovanie

TOURS - Nórsky cyklista Edvald Boasson Hagen nebude pokračovať v tohtoročnej 100. edícii Tour de France. Jazdec britského tímu Sky musel odstúpiť z podujatia pre zranenia, ktoré utrpel pri pádoch vo štvrtkovej 12. etape z Fougeres do Tours (218 km).

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster Nórska v časovke si v prvom páde odrel pravý lakeť, v druhom tesne pred cieľom už utrpel menšiu zlomeninu kosti v hornej časti pravej ruky a zlomeninu pravej lopatky. "Po páde vzali Edvalda na röntgenové vyšetrenie, ktoré odhalilo zlomeninu pravej lopatky. Našťastie, nebude musieť ísť na operáciu, ale vráti sa domov do Nórska, kde podstúpi ďalšiu liečbu. Tešíme sa, že ho niekedy koncom leta znova uvidíme jazdiť," povedal šéf Sky Dave Brailsford. 

Strata Boassona Hagena môže byť pre britské zoskupenie veľkou ranou, jeho kvality môžu chýbať súčasnému kolegovi a zároveň aj priebežnému lídrovi TdF Christopherovi Froomovi v boji o celkové prvenstvo. Sky prišlo po 9. etape už aj o Bielorusa Vasiľa Kiryjenku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies