Ťažko zranenú policajtku z výbuchu v Budapešti chcú prebudiť z umelého spánku

NETKY.SK • 27 September 2016, 09:54 • 2 min
Ťažko zranenú policajtku z výbuchu v Budapešti chcú prebudiť z umelého spánku

BUDAPEŠŤ - Lekári maďarskej vojenskej nemocnice v Budapešti sa dnes pokúsia prebudiť z umelého spánku policajtku, ktorá bola v sobotu ťažko zranená pri atentáte na ulici Teréz körút, píše internetové vydanie denníka Népszabadság.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Blikk policajtka pochádzajúca z Békešskej Čaby má otvorené poranenie lebky a jej stav bol kritický. Pri výbuchu bol ďalší policajt zranený na nohe. Oboch s ťažkými poraneniami previezli do vojenskej nemocnice, kde sa podrobili viacerým operáciám

 

Népszabadság napísal, že ženu udržujú lekári v umelom spánku. Doterajšie výsledky vyšetrení naznačujú, že by sa mohla zotaviť bez trvalých následkov.

 

Od zmeny režimu spáchali v hlavnom meste Maďarska doposiaľ šesť atentátov podomácky vyrobenými výbušninami. Tie však neboli podobné sobotňajšiemu činu, ku ktorému polícia s odvolaním sa na záujmy vyšetrovania zatiaľ nezverejnila bližšie informácie, dodáva Népszabadság.

 

 

Doposiaľ neznámy páchateľ v sobotu večer položil batoh obsahujúci nálož s klincami pred budovu v VI. budapeštianskom obvode a výbušninu diaľkovo odpálil v čase, keď sa začala približovať policajná hliadka.

 

Za dolapenie páchateľa vypísala polícia odmenu desať miliónov forintov (32.733 eur). Prípad vyšetruje Národný vyšetrovací úrad (NNI) ako pokus o viacnásobnú vraždu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies