Ťažko zraneného robotníka z tunela previezli do nemocnice svojho bydliska

NETKY.SK • 21 August 2013, 12:21 • 2 min
Ťažko zraneného robotníka z tunela previezli do nemocnice svojho bydliska

KOŠICE – Ťažko zraneného robotníka, ktorý utrpel úraz hlavy pri výbuchu na stavbe diaľničného tunela Šibenik pri Levoči, dnes previezli z košickej univerzitnej nemocnice do nemocnice v mieste trvalého bydliska.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa košickej univerzitnej nemocnice Ladislava Šustová. „Pacient bol v ranných hodinách transportovaný do nemocnice podľa miesta trvalého bydliska. Jeho stav v posledných dňoch bol nezmenený. Pacient bol v bezvedomí, no stabilizovaný,“ uviedla Šustová. Na otázku, čo bolo dôvodom, povedala, že ide o štandardný postup.

Ťažko zraneného robotníka Tibora Šprláka z Prievidze pri výbuchu v tuneli 12. augusta najprv krátko hospitalizovali v nemocnici v Spišskej Nove Vsi, odkiaľ ho letecky prepravili na kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny košickej univerzitnej nemocnice. Po prijatí absolvoval urgentnú neurologickú operáciu a lekári ho uviedli do umelého spánku. 

Tragédia sa odohrala v rozostavanom tuneli Šibenik na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov v pondelok 12. augusta okolo pol piatej ráno. K nekontrolovanému výbuchu došlo počas odstrelu v tunelovej rúre. Príčiny sú predmetom vyšetrovania banského úradu a polície, ktorá začala stíhanie pre usmrtenie osoby. Explóziu neprežil strelmajster, ktorý riadil trhacie práce. Pri nešťastí ďalší piati robotníci utrpeli zranenia, z toho jeden ťažké. 

Tunel Šibenik je diaľničný tunel na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies