Ťažko sa vám učí? Vedci objavili metódu, ako to zvládnete jedna radosť!

NETKY.SK • 24 August 2018, 10:56 • 2 min
Ťažko sa vám učí? Vedci objavili metódu, ako to zvládnete jedna radosť!

Vyskúšajte tento jednoduchý trik a uvidíte, že vám nové informácie pôjdu do hlavy oveľa rýchlejšie.

slovakia

left justify in out

Začiatok školského roka sa nezadržateľne blíži a spolu s ním sa žiaci a študenti vracajú ku svojim povinnostiam. Budú sa musieť znova trochu priprieť a venovať sa získavaniu nových vedomostí. Problém však nastáva najmä vtedy, ak je učiva veľa a vy nie ste schopný si kvantum informácii osvojiť a zapamätať. Pomôcť by vám však mohla táto metóda.

 

Vedci z Hop­kin­so­vej uni­ver­zity sa na proces učenia rozhodli pozrieť bližšie. Zaujímali sa najmä o to, ako by sa dalo učenie zjednodušiť, ako „oklamať“ mozog, aby bol schopný v kratšom čase prijať väčšie množstvo nových poznatkov. Zistili, že pokiaľ si nové zručnosti neustále opakujeme, no zakaždým postup mierne obmeníme, prípadne, pridáme niečo nové, učenie je mnohonásobne efektívnejšie.

 

Takáto metóda pracuje s takzvanou rekonsolidáciou, teda s procesom oživovania starých spomienok tým, že sa modifikujú novými. Práve vďaka tomuto sa lepšie uložia do pamäte. Dôležité však je, že medzi jednotlivými opakovaniami musí byť 6-hodinová prestávka, pretože až po tomto čase je mozog schopný plnohodnotne využívať nové informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies