Ťažko ozbrojený muž strieľal na riaditeľa školy vo Francúzsku, incident si vyžiadal troch zranených

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 16:29 • 2 min
Ťažko ozbrojený muž strieľal na riaditeľa školy vo Francúzsku, incident si vyžiadal troch zranených

PARÍŽ - Dnešná streľba na strednej škole v meste Grasse na juhovýchode Francúzska si vyžiadala dvoch zranených. Stanica BFMTV to uviedla s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Dnešná streľba na strednej škole v meste Grasse na juhovýchode Francúzska si vyžiadala troch zranených. Podľa polície ide o riaditeľa školy a dvoch študentov.

 

Jedným zo zranených je podľa nej riaditeľ miestneho Lýcea Alexisa de Tocqueville, ktorého údajne postrelil 17-ročný študent vyzbrojený tromi strelnými zbraňami a granátom. Mladíka sa podarilo medzičasom zadržať, pričom nebolo jasné, či sú všetky jeho zbrane naozaj funkčné.

 

Najvyšší predstaviteľ regiónu Provence-Alpes-Côte d'Azur, Christian Estrosi, oznámil prostredníctvom siete Twitter, že smeruje na miesto streľby v Grasse, zatiaľ čo francúzske ministerstvo vnútra zverejnilo na Twitteri varovanie, aby sa ľudia vyhýbali okoliu uvedenej školy, kde prebieha zásah pohotovostných zložiek.

 

Streľba sa odohrala na vojenskej škole Lýceum Alexisa de Tocqueville v meste Grasse. Ten začial strieľať na kampuse.

 

Polícia ozbrojeného muža zadržala a medzi zranenými je podľa britského denníku Daily Mail aj riaditeľ školy.

 

Francúzska polícia skúma, či streľba nesúvisí s výbuchom v Paríži. Listová bomba dnes vybuchla v pobočke Medzinárodného menového fondu (MMF) v Paríži. Výbuch podľa bezpečnostných zložiek zranil osobu, ktorá zásielku otvárala.

 

 

Najnovšiu streľbu hlásili v čase pokračujúceho výnimočného stavu vo Francúzsku po teroristických útokoch z uplynulých rokov, ktoré sa odohrali v Paríži a Nice, vzdialenom od Grasse približne 40 kilometrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona