Ťažká dopravná nehoda na diaľnici v Poľsku: Sedem obetí a šesť zranených!

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 18:36 • 2 min
Ťažká dopravná nehoda na diaľnici v Poľsku: Sedem obetí a šesť zranených!

VARŠAVA - Sedem ľudí zahynulo dnes pri zrážke dvoch mikrobusov na poľskej diaľnici A4 v okolí obce Krapkovice medzi Katovicami a Vroclavom, južne od mesta Opole.

slovakia

left justify in out

Ďalšie tri osoby utrpeli vážne zranenia a tri iné vyviazli so zraneniami ľahšieho charakteru.

 

Do vozidla diaľničnej údržby narazil mikrobus, v ktorom cestovala podľa agentúry UNIAN skupina ukrajinských robotníkov pracujúcich v ČR, z ktorých sedem prišlo o život. Medzi vážne zranenými sú aj dve ženy z Ukrajiny.
     

Príčiny nešťastia, ktoré si vynútilo úplne uzavretie spomínanej cestnej komunikácie a nasadenie všetkých zložiek záchranného systému, zatiaľ nie sú známe.
     

Na poľských serveroch nechýbajú poznámky tamojších občanov, podľa ktorých sa nezriedka stáva, že vozidlá údržby nie sú z väčšej vzdialenosti adekvátne vybavené svetelnou signalizáciou. V danom prípade však zatiaľ nevedno, či boli výstražné svetlá vozidla, sekajúceho trávu v strednom páse diaľnice, funkčné.
     

Predstaviteľ generálneho riaditeľstva ciest vo vysielaní TVN24 však upozornil, že na práce na komunikácii upozorňovali už niekoľko kilometrov pred osudným dejiskom tragédie.
     

S obnovením dopravy na diaľnici sa ráta až v skorých večerných hodinách.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies