Ťažiarskej firme sa vyhrážali bombovým útokom

NETKY.SK • 19 August 2018, 14:30 • 2 min
Ťažiarskej firme sa vyhrážali bombovým útokom

OSLO – Nórskej spoločnosti Kryptovault, ktorá sa venuje ťaženiu kryptomien, sa neznámy páchateľ vyhrážal bombovým útokom, kvôli nadmernému hluku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Firma Kryptovault, ktorá má zariadenia v mnohých nórskych mestách, uviedla, že sa stala terčom hrozieb po tom, ako miestne noviny informovali o jej činnosti.

 

"Ak budete rozširovať ťažbu kryptomien a zaplníte krajinu hlukom, tak budete sabotovať mier. V takom prípade vám pošlem nejaké výbušniny," uvádzalo sa v bombovej hrozbe.

 

img

 

Generálny riaditeľ spoločnosti Kryptovault Gjermund Hagesaeter vyhlásil, že anonymné oznámenie bolo okamžite zaslané miestnym orgánom, ktoré celú záležitosť brali veľmi vážne.

 

Domáci obyvatelia sa už niekoľkokrát sťažovali na hluk z ťažiarskych zariadení. Noviny Vakdalposten informovali, že ešte v júni firma Kryptovault usporiadala konzultačné stretnutia s obyvateľmi mesta Dale, aby sa pokúsila napraviť pretrvávajúce frustrácie z nadmerného hluku.

 

img

 

Vzhľadom na nedávny vývoj udalostí však bude potrebné vykonať nové opatrenia, aby sa zabezpečila bezpečnosť zamestnancov firmy Kryptovault a jej zariadení.

 

Hagesaeter ďalej dodal, že firma má svoje prevádzky v troch mestách, ale tá v meste Dale je najdostupnejšia pre potenciálnych votrelcov. Z tohto dôvodu boli zamestnanci varovaní, aby boli neustále v pozore a okamžite hlásili akúkoľvek neobvyklú aktivitu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies