Ťažiari kryptomien si prenajímajú lietadlá, aby zostali v hre

NETKY.SK • 1 August 2017, 12:34 • 2 min
Ťažiari kryptomien si prenajímajú lietadlá, aby zostali v hre

HONGKONG – Ako sme vás už informovali, akcionári spoločností AMD a NVIDIA sa tešia zo ziskov, ktoré im prináša ťažobný boom na poli digitálnych mien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

S rastúcimi cenami Bitcoinu a Ethereum sa mnoho ľudí snaží vyťažiť maximum a to doslova. Potrebujú k tomu hlavne výkonné grafické karty, ktoré kvôli vypredaným zásobám však už začínajú mať cenu zlata. Hovorí sa, že zúfalé časy si vyžadujú zúfalé riešenia a toho sa držal aj Marco Streng, výkonný riaditeľ spoločnosti Genesis Mining: "Prenajímame si lietadlá Boeing 747, aby sme ich dostali včas. Všetky ostatné spôsoby, ako napríklad námorná doprava, je pre nás stratou drahocenného času a tým pádom aj príležitostí."

 

img

V stávke je veľa, keďže cena Ethereum sa hýbe okolo 200 USD (aktuálne 215,56 USD) a denne sa dá vyťažiť až 36.000 jednotiek. Každý si už vie vypočítať aj sám, že momentálne je to približne 7,2 až 7,7 miliónov amerických dolárov denne a to v júni Ethereum dosiahol hranicu 400 USD/ETH.

Zaujímavým faktom je, že napriek rastu cien Ethereum zostávajú náklady na hardvér a napájanie relatívne stabilné. Keďže čas sú peniaze, tak rastie aj dopyt po výkonných spracovateľských jednotkách. "Riskujete možnosti počas tých dní, keď nemôžete ťažiť," povedal Streng. "Ak nasadíte stroje o 10 dní neskôr, tak stratíte 10 dní ťažby. A to sú peniaze."

 

img

 

Ťažba Ethereum priniesla pre spoločnosť AMD neočakávaný prínos. "V súvislosti s kryptomenami sme zaznamenali určitý zvýšený dopyt," povedala generálna riaditeľka spoločnosti Lisa Su. "Je však dôležité povedať, že v našich prognózach sme kryptomeny nemali a nevnímame ich ako dlhodobý zdroj rastu. Budeme však určite aj naďalej sledovať vývoj okolo tejto technológie, ako bude napredovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies