Taylor Swift venovala Keshi 250-tisíc dolárov na súdny spor s producentom

NETKY.SK • 22 Február 2016, 09:31 • 2 min
Taylor Swift venovala Keshi 250-tisíc dolárov na súdny spor s producentom

NEW YORK - Americká speváčka Taylor Swift venovala svojej kolegyni Keshi 250-tisíc dolárov (v prepočte približne 225-tisíc eur), aby jej tak poskytla finančnú pomoc počas súdneho sporu s producentom Dr. Lukeom.

slovakia

left justify in out

Toho 28-ročná rodáčka z Los Angeles predvlani obvinila zo sexuálneho zneužitia a následného fyzického, verbálneho a emocionálneho týrania, pričom sa tieto udalosti mali začať krátko po tom, čo ako 18-ročná podpísala zmluvu s jeho vydavateľstvom Kemosabe Records.


Kesha preto súd požiadala, aby ukončil jej kontrakt s Kemosabe Records. Sudkyňa Shirley Kornreich však v piatok uviedla, že nevydá predbežné nariadenie, ktoré by viedlo k ukončeniu spolupráce interpretky a Dr. Lukea. Okrem toho upozornila na nedostatok dôkazov, ktoré by obvinenia speváčky potvrdili. Zároveň sa oprela o vyjadrenie spoločnosti Sony, pod ktorú vydavateľstvo Kemosabe Records patrí, že Keshi umožnili nahrávať aj bez účasti Dr. Lukea, no ona túto ponuku odmietala.

 

Dr. Luke, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, obvinenia speváčky odmieta, pričom na ne zareagoval vlastnou žalobou. V nej speváčku a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti. Zároveň tvrdí, že Kesha sa prostredníctvom súdu snaží ukončiť exkluzívnu pracovnú zmluvu. Keshu morálne podporili napríklad Lady Gaga, Lorde Demi Lovato, Lily Allen, Ariana Grande či Kelly Clarkson.


Kesha, celým menom Kesha Rose Sebert, odštartovala hudobnú kariéru v roku 2005. Známou sa však stala až v roku 2009, keď hosťovala v singli Right Round rappera Flo Ridu. O rok neskôr dobyla americký albumový rebríček Billboard 200 s debutovou nahrávkou Animal (2010). S piesňami We R Who We R a Tik Tok sa tiež dostala na čelo singlového rebríčka. Na MTV Europe Music Awards v roku 2010 ju hlasujúci označili za Najlepšieho nováčika. V roku 2012 vydala album Warrior, z ktorého pochádzajú single Die Young, C'Mon a Crazy Kids.


Dvadsaťšesťročná Taylor Alison Swift vydala debutový eponymný album v roku 2006. Nadviazala naň štúdiovkami Fearless (2008), Speak Now (2010), Red (2012) a 1989 (2014). So všetkými nahrávkami, s výnimkou prvej, sa jej podarilo dobyť americký albumový rebríček Billboard 200. Na konte má napríklad desať cien Grammy, 22 Billboard Music Awards či 19 American Music Awards vrátane Dick Clark Award for Excellence. V roku 2009 sa objavila v seriáli Kriminálka Las Vegas (2000 - 2015), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies