Taylor Swift sa stane prvou laureátkou Ceny Dicka Clarka

NETKY.SK • 23 November 2014, 15:06 • 2 min
Taylor Swift sa stane prvou laureátkou Ceny Dicka Clarka

BRATISLAVA - Americká speváčka Taylor Swift ako vôbec prvý interpret dostane čestnú Cenu Dicka Clarka.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročná speváčka si ocenenie prevezme na dnešnom udeľovaní American Music Awards, ktoré v roku 1973 založil práve televízny a rozhlasový moderátor Dick Clark. Cenu Dicka Clarka budú každoročne dostávať umelci, ktorí dosiahli výnimočný úspech.

 

Nominácie na tohtoročné American Music Awards ovládla austrálska rapperka Iggy Azalea, ktorá môže získať šesť cien. Po päť nominácií majú speváci John Legend a Pharrell Williams a tiež ich kolegyňa Katy Perry. Ceremoniál v losangeleskom Nokia Theatre bude rovnako ako vlani moderovať rapper Pitbull, pričom počas večera vystúpia napríklad spomínané Taylor Swift a Iggy Azalea, ďalej One Direction, Mary J. Blige, Jennifer Lopez, Lorde, Fergie, Selena Gomez, Nicki Minaj, Jessie J či Lil Wayne.

 

Taylor Swift vydala debutový eponymný album v roku 2006. Nahrávka získala v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla sedemnásobnú platinu. Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou. Zo štvrtej štúdiovky Red (2012) sa len počas prvých siedmich dní v USA predalo vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu. Koncom októbra vydala nový album s názvom 1989, ktorý je oproti predošlým štúdiovkám čisto popový. V USA sa z neho predali už viac ako dva milióny kópií. Swift má na konte napríklad sedem cien Grammy, 15 American Music Awards či 13 Billboard Music Awards. V roku 2009 sa objavila v seriáli C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (2000), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona