Taylor Swift ohlásila svetové turné, vystúpi aj v Európe

NETKY.SK • 3 November 2014, 17:59 • 2 min
Taylor Swift ohlásila svetové turné, vystúpi aj v Európe

USA - Americká speváčka Taylor Swift ohlásila svetové turné, ktoré odštartuje na budúci rok v máji.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročná interpretka sa v rámci série koncertov s názvom The 1989 World Tour zastaví aj v Európe, kde vystúpi 20. júna v Kolíne nad Rýnom a neskôr aj v Amsterdame, Glasgowe, Manchestri a Londýne. Okrem toho sa zastaví v Austrálii a Severnej Amerike, kde ju bude sprevádzať Vance Joy. Počas vybraných predstavení sa k speváčke pripojí zas Shawn Mendes.

 

Hudobníčka na turné podporí aktuálny album s názvom 1989, ktorý nazvala podľa roku svojho narodenia. Nahrávka vyšla 27. októbra a pochádzajú z nej aj single Shake It Off a Blank Space. 

 

Taylor Swift vydala prvý, eponymný album v roku 2006. Nahrávka získala v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu. Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou. Zo štvrtej štúdiovky Red (2012) sa len počas prvých siedmich dní v USA predalo vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu. Swift má na konte napríklad sedem cien Grammy, 15 American Music Awards či 13 Billboard Music Awards. V roku 2009 sa objavila v seriáli C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (2000), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona