Taylor Swift je druhý rok po sebe najštedrejšou celebritou

NETKY.SK • 27 December 2013, 10:19 • 2 min
Taylor Swift je druhý rok po sebe najštedrejšou celebritou

LOS ANGELES - Americká speváčka Taylor Swift je podľa neziskovej organizácie Do Something najštedrejšou celebritou roka 2013.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročná speváčka tak obhájila minuloročné prvenstvo. Na druhej pozícii sa umiestnila anglicko-írska chlapčenská skupina One Direction a na treťom mieste skončila americká speváčka Beyoncé.

Swift sa na vrchol rebríčka dostala vďaka tomu, že tento rok darovala orchestru The Nashville Symphony na svoje 24. narodeniny 100-tisíc amerických dolárov, ako aj za to, že sa zúčastnila na charitatívnom podujatí Winter Whites Gala v Londýne, kde vystúpila po boku speváka Jona Bon Joviho a britského princa Williama, čím prispela na pomoc ľuďom v núdzi. Členovia skupiny One Direction si druhé miesto zaslúžili za dobrovoľnícku činnosť v Ghane, kam sa dostali v rámci spolupráce s britskou charitatívnou organizáciou Comic Relief. 

"Je naozaj úžasné, že na prvých dvoch miestach sa umiestnili celebrity mladšie ako 25 rokov. Po prvý raz tvoria 50 percent zoznamu tridsiatnici alebo mladší. Táto nastupujúca generácia využíva svoje peniaze a popularitu na to, aby konali dobro," povedala Naomi Hirabayashi z organizácie Do Something. 

Taylor Swift na hudobnej scéne debutovala v roku 2006 eponymným albumom, ktorý získal v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu. Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou. Z jej zatiaľ poslednej štúdiovky Red (2012) sa len počas prvých siedmich dní v USA predalo vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu. Swift má na konte množstvo ocenení, je držiteľkou siedmich Grammy, pätnástich American Music Awards, či šiestich CMT Music Awards. V súčasnosti pracuje na piatom štúdiovom albume. 

Rebríček najštedrejších celebrít za rok 2013 podľa organizácie Do Something: 
1. Taylor Swift 
2. One Direction 
3. Beyoncé 
4. Paul Walker 
5. Macklemore & Ryan Lewis 
6. Sandra Bullock 
7. Kerry Washington 
8. Ian Somerhalder 
9. Ryan Seacrest 
10. Carrie Underwood 
11. Jennifer Lawrence 
12. Alicia Keys 
13. Bryan Cranston & Aaron Paul 
14. Miley Cyrus 
15. Demi Lovato 
16. Blake Shelton 
17. Mindy Kaling 
18. Kevin Durant 
19. Kendrick Lamar 
20. Justin Bieber 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies