Taylor Swift darovala 50-tisíc dolárov fanúšičke s leukémiou

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 14:03 • 2 min
Taylor Swift darovala 50-tisíc dolárov fanúšičke s leukémiou

BRATISLAVA - Americká speváčka Taylor Swift darovala 50-tisíc amerických dolárov (v prepočte zhruba 45 750 eur) 11-ročnej fanúšičke Naomi Oakes, ktorej v júni diagnostikovali akútnu myeloidnú leukémiu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná rodáčka z Readingu v Pensylvánii tak urobila po tom, ako si pozrela krátke video, ktoré na internete zverejnili príbuzní jej obdivovateľky. V ňom priblížili zdravotný stav Naomi, pričom zdôraznili, že speváčkina pieseň Bad Blood pomáha dievčatku v boji so zákernou chorobou. Peniazmi od Swift a ďalších darcov, ktorí prispeli prostredníctvom portálu GoFundMe, bude rodina pacientky financovať nákladnú liečbu.


Naomi bude musieť v nemocnici stráviť zhruba šesť až deväť mesiacov. Nebude sa preto môcť zúčastniť na koncerte vo Phoenixe, kde Swift vystúpi 18. augusta. Lístky na šou pritom boli jej vianočným darčekom. „Nádhernej a statočnej Naomi. Mrzí ma, že nebudeš môcť prísť na koncert, no budú aj ďalšie. Teraz sa sústreď na to, aby ti bolo lepšie. Posielam veľké objatia tebe i tvojej rodine,“ odkázala Swift dievčaťu.

 


Taylor Swift vydala debutový, eponymný album v roku 2006. Nadviazala naň štúdiovkami Fearless (2008), Speak Now (2010), Red (2012) a 1989 (2014), z ktorej pochádzajú napríklad hity Shake It Off a Blank Space. So všetkými nahrávkami, s výnimkou prvej, sa jej podarilo dobyť americký albumový rebríček Billboard 200.

 

Na konte má napríklad sedem cien Grammy, 22 Billboard Music Awards či 16 American Music Awards, vrátane Dick Clark Award for Excellence. V roku 2009 sa objavila v seriáli Kriminálka Las Vegas (2000), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014). Informácie pochádzajú z webstránok www.people.com, www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona