Taxislužba Uber v Brne končí, rozhodol súd

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 14:06 • 2 min
Taxislužba Uber v Brne končí, rozhodol súd

PRAHA - Alternatívne taxislužba Uber v Brne v priebehu niekoľkých dní skončí. Krajský súd rozhodol dnes vyhovieť žalobe spoločnosti Lido Taxi a mesta Brna a prevádzku služby v meste zakázal.

slovakia

left justify in out

Brniansky krajský súd pred niekoľkými dňami v rámci predbežného opatrenia konštatoval, že služba Uber je v Brne poskytovaná v rozpore so zákonom, a jej prevádzku tak na území mesta zakazuje.

"Toto rozhodnutie vítame, pretože vnáša jasné stanovisko súdnej moci do toho, či Uber tu podniká v súlade so zákonom, alebo nie," vyhlásil námestník brnianskeho primátora Matěj Hollan.

Teraz sa podľa neho rozhodnutie súdu prekladá do holandčiny a bude doručené vedeniu spoločnosti. Keď bude verdikt doručený, Uber musí so svojím podnikaním v Brne skončiť.

Podľa brnianskych radných však koniec nemusí byť definitívny. "Od samého začiatku sme hovorili, že nechceme brániť podnikaniu na území Brna, avšak trváme na tom, aby sa tak dialo so splnením platných legislatívnych podmienok," povedal primátor Petr Vokřál.

"Súd nepovedal Uberu, že nesmie na našom území podnikať. Iba nesmie podnikať nelegálne, v rozpore so zákonom. Vo chvíli, keď bude rešpektovať existujúce zákony, nie je problém s tým, aby tu existoval," doplnil Hollan.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona