Taxikárovi Bajnocimu potvrdili päť rokov za znásilnenie

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 11:25 • 2 min
Taxikárovi Bajnocimu potvrdili päť rokov za znásilnenie

BRATISLAVA – Taxikár Jozef Bajnoci ide na päť rokov do väzenia za znásilnenie ženy, ktorá bola opitá a omámená ketamínom. Krajský súd v Bratislave dnes zamietol jeho odvolanie voči verdiktu okresného súdu.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom verejnom zasadnutí bol aj Bajnoci, ktorého po vyhlásení rozhodnutia odviedla justičná stráž.

 

Bajnoci bol odsúdený za znásilnenie, podanie ketamínu mu obžaloba nepripisovala. Pôvodne ho stíhali aj za lúpež, tú mu ale nedokázali. „Donútil ženu k súloži využijúc jej bezbrannosť,“ vyhlásil odvolací súd. Podľa súdu je bezbrannosť aj taký stav ženy, keď síce nie je v bezvedomí, ale pre alkohol alebo omamné látky nemôže hodnotiť situáciu, v ktorej sa nachádza. Žena mala v krvi 1,97 promile alkoholu, okrem toho mala v tele aj spomínaný ketamín. „Poškodená bola v stave kombinovanej intoxikácie ketamínom a alkoholom, a teda nebola schopná prejaviť svoju vôľu, pokiaľ ide o pohlavný styk,“ uviedla predsedníčka odvolacieho senátu. 

 

Za kľúčový dôkaz označil krajský súd skúšky DNA, keď sa našli spermie obžalovaného na nohavičkách a v pošve ženy. „Takýto dôkaz je nezvratný a nespochybniteľný,“ povedala predsedníčka senátu. 

 

Taxikára Bajnociho odsúdil za znásilnenie ketamínom omámenej ženy na päťročné väzenie vlani v novembri Okresný súd Bratislava I. Stíhali ho na slobode, v roku 2011 odmietol svoju vinu. Pripustil iba to, že v danú noc 9. augusta 2009 sa so ženou určitým spôsobom „zblížili“ a došlo aj k istej sexuálnej aktivite, ale pohlavný styk s mladou ženou podľa vlastných slov nemal. Odmietol aj to, že by jej podal ketamín. To mu však ani prokuratúra v obžalobe nepripisovala. Podľa obžalovaného mu žena nastúpila v bratislavskom Starom Meste do taxíka, kde sa počas jazdy povracala a tak ju žiadal, aby vystúpila. Ona to vraj odmietala a keď sa s ňou začal naťahovať a spomínať, že privolá sanitku a políciu, tak sa mu podľa jeho slov ponúkala. Odmietol však, že by mali pohlavný styk. 

 

Mladá žena v minulosti na súde vypovedala, že keď odchádzala z podniku, kde s kamarátkami oslavovali, tak už strácala vedomie. Precitla až po pár hodinách, keď sedela na chodníku. Taxikára nepoznávala. Útržkovito si pamätala, že ju niekto ťahal von z auta. Do udalosti podľa jej slov ani nevedela, že existuje nejaký ketamín. Ako dodala neužíva žiadne drogy. Na jej výpoveď vtedy taxikár reagoval slovami „je tam strašne veľa klamstiev".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies