Taxikárom na Slovensku majú ubudnúť povinnosti pri vydávaní potvrdení

NETKY.SK • 22 Január 2015, 15:27 • 2 min
Taxikárom na Slovensku majú ubudnúť povinnosti pri vydávaní potvrdení

BRATISLAVA - Taxikárom na Slovensku majú ubudnúť povinnosti pri vydávaní potvrdení cestujúcim.

slovakia

left justify in out

Poslanci Výboru Národnej rady (NR) SR pre financie a rozpočet dnes schválili pozmeňujúci návrh Ladislava Kamenického (Smer-SD) k novele zákona o spotrebiteľských úveroch z dielne Ministerstva financií (MF) SR.
     

Taxikári tak po novom pri použití virtuálnej registračnej pokladnice podľa pozmeňujúceho návrhu nebudú povinní cestujúcemu vyhotoviť a odovzdať pokladničný doklad, ak klientovi vyhotovujú už potvrdenie o zaplatenom cestovnom. "S prihliadnutím na to, že taxislužba je povinná pri platbe od zákazníka vyhotoviť a odovzdať mu potvrdenie o zaplatenom cestovnom, ktoré je vyhotovené taxametrom spĺňajúcim požiadavky na určené meradlá, navrhuje sa, aby pri použití pokladnice zaevidovali len celkovú sumu platenej ceny a zákazníkovi nemuseli odovzdať ďalší doklad," uviedol Kamenický v pozmeňujúcom návrhu.
     

Rezort financií si od tejto zmeny sľubuje najmä zníženie administratívnej záťaže. "Pri ukončení jazdy vydajú taxikári jedine bloček z pokladnice taxametra, ktorý majú u seba, a nemusia vydávať žiadne dodatočné doklady. Jedine na konci dňa potom budú musieť dať celý sumár poplatkov za jednotlivé jazdy počas dňa do denného výkazu," priblížil pre TASR štátny tajomník rezortu financií Vazil Hudák.
     

Zároveň uviedol, že MF SR touto zmenou reagovalo na požiadavku asociácie taxikárov. "Snažili sme sa im vyjsť v ústrety," dodal Hudák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies