Taxikári v Budapešti ukončili ďalší protest proti Uberu

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 18:00 • 2 min
Taxikári v Budapešti ukončili ďalší protest proti Uberu

BUDAPEŠŤ - Desiatky budapeštianskych taxikárov dnes popoludní ukončili svoj ďalší protest proti súkromnej platformovej spoločnosti Uber, počas ktorého blokovali dva jazdné pruhy Alžbetinho mosta smerom z Budína do Pešti. Účastníci protestu odovzdali ministrovi vnútra Sándorovi Pintérovi petíciu, v ktorej žiadali, aby polícia prísnejšie kontrolovala vodičov Uberu.

slovakia

left justify in out

Podľa komerčnej televízie ATV jeden z organizátorov dnešnej demonštrácie povedal, že nepožadujú zakázanie konkurenčnej prepravnej spoločnosti, ale to, aby od nej vyžadovali plnenie pravidiel osobnej prepravy.

 

Poslanci parlamentu dnes diskutujú o návrhu zakázať Uber. V zmysle predloženej novely by bolo za určitých okolností možné zablokovať internetovú stránka Uberu a vodičom tejto spoločnosti by v prípade porušenia pravidiel bolo možné odobrať vodičské oprávnenie na pol roka.

 

Taxikári sa zhromaždili dopoludnia na Námestí hrdinov, odkiaľ sa vydali cez ulice Györgya Dózsu, Thökölyho, Rákócziho, Kossutha Lajosa až na Alžbetin most.

 

Taxikári protestovali naposledy pred týždňom, keď v centre hlavného mesta a na niektorých dunajských mostoch blokovalo premávku zhruba 250 vozidiel. Predtým demonštrovali 26. apríla a v januári štyri dni. Žiadali zrušiť "protiprávny stav a zakázať činnosť ilegálnych prepravcov osôb, akým je aj Uber". V prípade Uberu požadovali vyriešiť okamžité vypnutie jeho aplikácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona