Taxikári na svoje požiadavky upozornia protestnou jazdou cez hlavné mesto

NETKY.SK • 26 September 2015, 11:08 • 2 min
Taxikári na svoje požiadavky upozornia protestnou jazdou cez hlavné mesto

BRATISLAVA – Bratislavskí taxikári sa v pondelok (28.9.) vydajú na protestnú jazdu hlavným mestom, aby tak demonštrovali svoju nespokojnosť s neriešením ich požiadaviek, týkajúcich sa zákonných regulácií v oblasti taxislužby. Touto formou štrajku chcú protestovať najmä proti činnosti americkej spoločnosti Uber, ktorá podľa Únie taxikárov z Bratislavy porušuje zákony SR, vytvára priestor pre daňové úniky a ohrozuje aj podnikanie legálnych taxikárov.

slovakia

left justify in out

"Chcem však upozorniť aj na ďalšie naše neriešené požiadavky, ktoré sa týkajú zavedenia pevnej ceny, zakázania čiernej práce, ale aj toho, aby nebolo možné zrušiť tie osvedčenia o odbornej spôsobilosti, ktoré nemajú uvedenú platnosť," informoval predseda Únie taxikárov z Bratislavy Ondrej Wenzl. Dodal, že štrajk je vyjadrením toho, že taxikári vnímajú situáciu v oblasti taxislužieb ako kritickú a neúnosnú.

 

Protestná jazda sa začne približne o 14.30 pri hypermarkete v Petržalke a bude smerovať do centra mesta až na Námestie SNP. Na trase svojej protestnej jazdy chcú taxikári prejsť aj okolo sídla Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a Úradu vlády SR na Námestí slobody i Ministerstva financií SR na Štefanovičovej ulici.

"Verím, že sa k našej protestnej jazde pripojí čo najviac taxikárov z Bratislavy a okolia, ale aj taxikári ďalších slovenských miest," uviedol Wenzl.

 

Mobilná aplikácia Uber a jej služba Pop umožňuje "taxikárčiť" každému, kto má viac ako 21 rokov, čistý register trestov a auto, ktoré nie je staršie ako desať rokov. Oproti klasickému taxi je Uber oveľa lacnejší. V Európe však vyvolal veľkú vlnu protestov taxikárov, ktorí túto službu považujú za nelegálnu konkurenciu. V Nemecku, Francúzsku, Taliansku i Španielsku už im dali za pravdu aj súdy, ktoré používanie aplikácie zakázali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies