Taxi bez šoféra v Singapure zapríčinilo prvú haváriu

NETKY.SK • 18 Október 2016, 16:37 • 2 min
Taxi bez šoféra v Singapure zapríčinilo prvú haváriu

SINGAPUR - V Singapure nasadili v auguste na prepravu osôb robotické taxíky. Jeden z nich nedávno zapríčinil haváriu v obvode One-North. Informuje o tom DPA s odvolaním sa na dnešnú správu dopravného úradu mestského štátu LTA.

slovakia

left justify in out

Taxík s dvoma pracovníkmi firmy NuTonomy, ktorá autá prevádzkuje, spôsobil kolíziu pri prechádzaní do druhého pruhu. Kolidoval s nákladným vozidlom. Došlo však iba k pokriveniu plechov taxíka. Singapurská firma bola prvou, ktorá začala testovať robotické autá s cestujúcimi. Teraz ich skúša aj taxislužba Uber v americkom Pittsburghu.

 

Autonómne vozidlá havarujú len zriedka. Zvyčajne sú na vine šoféri v druhom aute. Od roku 2009 došlo k takýmto prípadom viac ako 12-krát. Z nich bolo vinníkom robotické auto len jedenkrát. Tiež sa to stalo ako v Singapure pri prechode do vedľajšieho pruhu. Vtedy „nezbadalo“ autobus.

 

V Pittsburghu zase takéto auto zabočilo z opačnej strany do "jednosmerky". Pracovník taxislužby, ktorý v ňom sedel, chybu hneď spozoroval a zastavil ho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies