Tawamba by sa nebránil slovenskému občianstvu

NETKY.SK • 15 Február 2016, 20:42 • 2 min
Tawamba by sa nebránil slovenskému občianstvu

BRATISLAVA - Kamerunský kanonier slovenského fortunaligového futbalového klubu FC ViOn Zlaté Moravce Léandre Gael Tawamba Kana sa pohráva s myšlienkou získania slovenského občianstva.

slovakia

left justify in out

"Už som sa o tom informoval. Ja si oň môžem požiadať až po desiatich rokoch, ale ak by niekto požiadal občianstvo pre mňa, ako futbalistu, ktorý by mohol hrať v reprezentácii, to je už iné. Na to mi stačia tri roky na Slovensku," uviedol pre pondelňajšie vydanie denníka Šport 26-ročný Tawamba (nar. 20. decembra 1989), ktorý sa nedávno oženil: "Na Slovensku sa cítim ako doma. Chcem, aby moja manželka aj s dcérkou prišli za mnou. Vybavujeme im víza. Je to však náročné, lebo Slovenská republika nemá ambasádu v Kamerune."

 

S jedenástimi gólmi najlepší strelec jesennej časti Fortuna ligy 2015/2016 absolvoval so spoluhráčmi zo Zlatých Moraviec herné sústredenie v Turecku, v rámci ktorého dosiahli zverenci trénera Libora Fašianga štyri nerozhodné výsledky v prípravných dueloch. Hráči FC ViOn postupne remizovali so srbským FK Vojvodina Nový Sad (2:2), kazašskými mužstvami Kajrat Almaty (1:1) a FK Atyrau (1:1) ako aj v nedeľu s bieloruským šampiónom BATE Borisov (1:1). Tawamba však stále nevie, či zostane v Zlatých Moravciach alebo prestúpi do iného klubu. "Teraz je o tom ťažké hovoriť. Moja hlavná priorita je hrať futbal, je jedno kde. Momentálne trénujem s ViOn-om a čo bude ďalej, to sa vyrieši počas tohto týždňa. Ja sa sústreďujem len na svoju prácu a tou je futbal. Dávam do toho všetko a snažím sa nevnímať šumy okolo mňa," vyjadril sa rodák z Yaoundé, ktorý na Slovensku hral aj v Nitre a Ružomberku.

 

Pri možnosti získať slovenský pas vidí kamerunský bombardér pozitívne aj presun do kvalitnejšej futbalovej súťaže. "Bolo by to možno dobré aj pre reprezentáciu, kebyže hrám lepšiu súťaž, v ktorej by som nabral viac skúseností a stal sa kvalitnejším hráčom," vyhlásil pre Šport Tawamba.

 

Opora FC ViOn Zlaté Moravce Léandre Gael Tawamba Kana patrí medzi najlepších legionárov v najvyššej slovenskej súťaži, už teraz atakuje gólové sezónne maximum, ktoré dosiahol v ročníku 2013/2014 počas pôsobenia v Ružomberku. Vtedy nastrieľal za tím spod Čebraťa 13 gólov, bol druhým najlepším kanonierom vtedajšej Corgoň ligy a zaostal iba o jeden presný zásah za víťazným Tomášom Malecom z AS Trenčín.




ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona