Tatry už v predstihu hodnotia lyžiarsku sezónu ako veľmi vydarenú

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 15:36 • 2 min
Tatry už v predstihu hodnotia lyžiarsku sezónu ako veľmi vydarenú

DEMӒNOVSKÁ DOLINA - Najväčší prevádzkovateľ horských stredísk v Nízkych a Vysokých Tatrách, akciová spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR), hodnotí už v predstihu veľmi vydarenú lyžiarsku sezónu, hoci ešte nie je úplne minulosťou. Definitívne by sa mala skončiť až 10. mája.

slovakia

left justify in out

 „V porovnaní s predchádzajúcou zimou boli rozhodujúcim faktorom výrazne lepšie podmienky na lyžovanie vďaka priaznivejšiemu počasiu. Moderné systémy technického zasnežovania sme mohli spustiť už 21. novembra a sezónu sme odštartovali 5. decembra,“ uviedol predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý.
     

Počas rozhodujúceho sviatočného obdobia na prelome kalendárnych rokov sa podľa neho podarilo maximálne vyťažiť ubytovacie kapacity. Úbytok klientely z Ruska a Ukrajiny nahradili vo zvýšenej miere Poliaci, Česi a Slováci. „Návštevnosť cez jarné prázdniny bola porovnateľná s najlepšími sezónnymi dňami,“ konštatoval Hlavatý.
     

Celkové tržby a návštevnosť sa v hodnotenej sezóne medziročne zvýšili zhodne o 20 %. Až o 23 % vzrástli tržby z predaja skipasov. Tržby horských hotelov stúpli o 12 %, reštauračných zariadení o 28 %, športových služieb a obchodov až o 31 %. „Je to aj jasný dôkaz prehlbujúcej sa spolupráce s ostatnými subjektmi cestovného ruchu v tatranskom regióne,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies