Tatry sú plné prázdninujúcich turistov, padol aj rekord v návštevnosti

NETKY.SK • 3 Január 2013, 08:41 • 2 min
Tatry sú plné prázdninujúcich turistov, padol aj rekord v návštevnosti

Tatry sú plné prázdninujúcich turistov, padol aj rekord v návštevnosti - Cestovanie Tatry sú v súčasnosti plné prázdninujúcich turistov a inak tomu nebolo ani v závere minulého roka. V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici dokonca padol rekord návštev

slovakia

left justify in out

img

Tatry sú v súčasnosti plné prázdninujúcich turistov a inak tomu nebolo ani v závere minulého roka. V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici dokonca padol rekord návštevnosti. Slnečná sobota 29. decembra bola z pohľadu návštevnosti strediska výnimočná, zaznamenali tam viac ako 4000 lyžiarov.

      „V tento deň bolo v našom stredisku 4024 hostí, čo je v zimnej sezóne za celú históriu najviac, tržbou sme prevyšovali všetky doterajšie dni,“ objasnil riaditeľ horského strediska v Tatranskej Lomnici Ján Slamený. Okrem slnečného počasia a teplôt tesne nad nulou sa podľa neho pod tento fakt podpísal aj atraktívny denný program Tatranských Vianoc. Ten pritiahol do strediska množstvo zvedavcov a rodiny s deťmi, ktoré si vychutnávali lyžovačku na upravených svahoch a dobrú náladu pri koncerte skupiny Vidiek pod holým nebom. 
      Podobná situácia bola v závere roka aj v ďalšom tatranskom stredisku na Štrbskom Plese. V nedeľu 30. decembra bolo zaplnené už od vstupu do osady, autá parkovali aj na príjazdovej ceste. „Viac ako 50 percent návštevníkov medzi sviatkami tvorili Slováci. Sme veľmi radi, že sa rozhodli tráviť sviatky a Nový rok v Tatrách, najviac bolo návštevníkov zo západného Slovenska, Bratislavy a okolia, ale prišlo aj veľa východniarov,“ zhodnotila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Podľa nej domáci prišli na to, že Tatry sa zmenili a ponúkajú lepšie služby ako po minulé roky.
      Prišlo aj viac Poliakov ako v minulom roku, keďže v Zakopanom bol nedostatok snehu. „Taktiež sme zaznamenali nárast návštevníkov z Ruska a Ukrajiny, nebol ale nejaký významný, tradične prišli aj Česi, región navštívil aj väčší počet Rumunov, čo nás príjemne prekvapilo,“ dodala Maťašovská. Za posledné roky čoraz viac objavujú Tatry aj návštevníci z pobaltských krajín. Posledný mesiac roku 2012 sa zvýšil aj počet predaných Tatry Card, konkrétne sa ich vystavilo o 35 percent viac ako v decembri 2011.
      Počas týchto dní sa ešte zvýši počet hostí z Ruska a Ukrajiny, keďže 6. a 7. januára oslavujú sviatky Rusnáci. Podľa Maťašovskej už nechodia len letecky, veľká časť návštevníkov si dopravu, víza aj ubytovanie vybavuje individuálne. Podmienky na lyžovanie sú v strediskách v Tatranskej Lomnici, na Štrbskom Plese i na Jakubkovej lúke v Starom Smokovci momentálne veľmi dobré. Vo Vysokých Tatrách je prírodného snehu málo, na zjazdovkách ho však dopĺňajú technickým. „Snažíme sa vyjsť turistom v ústrety, aby mali čo robiť aj mimo zjazdoviek a aby si tu každý našiel to svoje. Tatry už nie sú len o lyžovačke, hostia môžu využívať bežecké trate, klziská, sánkarskú dráhu, akvaparky a pod.,“ uzavrela Maťašovská.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies