Tatry, Spiš a Pieniny prilákali poľských novinárov

NETKY.SK • 1 Október 2015, 09:10 • 2 min
Tatry, Spiš a Pieniny prilákali poľských novinárov

POPRAD/KEŽMAROK – O Tatry, Spiš aj Pieniny prejavujú záujem aj poľskí novinári, zaoberajúci sa cestovným ruchom. Počas infocesty spoznávali vidiek, históriu, tradície i možností športového vyžitia v regióne.

slovakia

left justify in out

Ako informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Tatry-Spiš-PieninyGabriela Bodnárová, účastníci mohli počas prvého dňa spoznávať krásy Spišskej Magury a Pienin. „Navštívili viacero obcí, kde mali možnosť zoznámiť sa s kultúrnymi a historickými tradíciami a ochutnali miestne špeciality. Vďaka infoceste účastníci bližšie spoznali obec Ždiar formou atraktívneho zážitku „Ždiarska svadba“ v Ždiarskom dome,“ uviedla Bodnárová.


Poľskí novinári počas infocesty navštívili aj populárne lyžiarske stredisko Ski Bachledová. Nepriaznivé počasie im znemožnilo splav Dunajca, ktorý patrí k mimoriadne obľúbeným atrakciám regiónu. Namiesto neho absolvovali prehliadku múzea v Červenom Kláštore a v Lesnici zažili Pasovačku „za Gorala“. Navštívili aj Kúpele Smerdžonka v Červenom Kláštore, kde ochutnali minerálnu vodu, prezreli si kúpele, oboznámili sa s históriou a procedúrami. „Večer strávili v príjemnom prostredí Kaštieľa Hanus v Spišských Hanušovciach, kde mali možnosť vidieť krátku videoprojekciu o regióne Tatry - Spiš - Pieniny a počas krátkeho workshopu prezentovali svoj pohľad na cestovných ruch na Slovensku. V rámci krátkej diskusie dospeli k spoločnému záveru, ktorým bolo konštatovanie nedostatočnej propagácie Slovenska v Poľsku,“ priblížila Bodnárová.


Druhý deň infocesty bol zameraný na históriu a relax. „Na úvod dňa sme navštívili Spišskú Belú a tamojšie múzeum J. M. Petzvala. Účastníci ocenili netradičnú tematiku v múzeu o fotografickom objektíve a histórii jeho vzniku. Navštívili aj Kaštieľ Strážky, kde mali možnosť vidieť v obrazárni kaštieľa diela maliara, portrétistu a krajinkára Ladislava Medňanského. Ďalším bodom programu bola návšteva mesta Kežmarok,“ opísala výkonná riaditeľka miestnej OOCR. V Kežmarku novinári navštívili Kežmarský hrad, drevený artikulárny evanjelický kostol zapísaný medzi pamiatkami UNESCO, nový evanjelický kostol a získali informácie o unikátnej lyceálnej knižnici. Ich cesta pokračovala do termálneho parku vo Vrbove.


Program záverečného dňa infocesty nasmeroval kroky novinárov do Levoče a Levočskej doliny. Tam si obzreli lyžiarske stredisko Ski centrum Levoča a nové biokúpalisko. V areáli autocampingu neďaleko Kováčovej Vily získali informácie o turistických možnostiach v Levočských vrchoch. Nasledovala návšteva známeho pútnického miesta na Mariánskej hore nad Levočou, prehliadka historického centra mesta Levoča a návšteva Chrámu sv. Jakuba, kde sa oboznámili s dielom Majstra Pavla. Poslednou zastávkou na infoceste bola katedrála Spišskej Kapituly zapísaná medzi pamiatkami UNESCO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies