Tatry opäť zasiahne silný vietor, platí výstraha 2. stupňa

NETKY.SK • 1 Február 2016, 13:38 • 2 min
Tatry opäť zasiahne silný vietor, platí výstraha 2. stupňa

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred silným vetrom, ktorý dnes a v utorok zasiahne hrebene Nízkych a Vysokých Tatier v polohách nad 1 800 metrov. Na hrebeňoch slovenských hôr bude veterno aj v utorok (2.2.) a stredu (3.2.). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého a druhého stupňa. Varovanie platí do stredy dopoludnia.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia vydali výstrahu 2. stupňa pred víchricou v okresoch Brezno, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín, kde môže rýchlosť vetra v nárazoch dosiahnuť 32 až 38 metrov za sekundu, čo je 115 - 140 kilometrov za hodinu.

 

Táto rýchlosť podľa meteorológov predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," varuje SHMÚ. Pre okresy Banská Bystrica, Ružomberok, Turčianske Teplice, Žilina, Martin, Dolný Kubín a Námestovo vydali meteorológovia výstrahu 1. stupňa pred vetrom, ktorý tam môže dosiahnuť rýchlosť 25 - 32 m/s (90 - 115 km/h).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies