TATRY: Ľadové sochy na Hrebienku poznačilo oteplenie, svahy sú však plné snehu

NETKY.SK • 26 Február 2015, 10:01 • 2 min
TATRY: Ľadové sochy na Hrebienku poznačilo oteplenie, svahy sú však plné snehu

VYSOKÉ TATRY - Od postavenia ľadových sôch na Hrebienku vo Vysokých Tatrách uplynul už takmer mesiac a pod ich tvar sa už podpísalo i oteplenie.

slovakia

left justify in out

"Sochy už nie sú také, aké boli, vysoké teploty ich poznačili, nie sú už ani nasvietené. Pozemná lanová dráha však bude v predĺžených prevádzkových hodinách až do 19. hodiny premávať ešte do konca týždňa, teda do nedele 1. marca," uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

 

Tatranský ľadový dóm je však naďalej v prevádzke, keďže sochy chráni chladenie a k ich poškodeniu zatiaľ nedošlo. Až do 15. marca sa tu budú konať hudobné vystúpenia a ukážky z divadla Nová scéna. Od pondelka 2. marca bude pozemná lanová dráha zo Starého Smokovca na Hrebienok premávať v štandardnom čase, teda do 16.30 h. Zatiaľ funguje aj sánkovačka na dráhe z Hrebienka. Návštevníci Tatier by však mali podľa Maťašovskej sledovať aktuálne informácie na internetovej stránke, pretože vysoké teploty a dážď z časti poznačili aj sánkarskú dráhu.

 

"Podmienky na lyžovanie sú však stále veľmi dobré, veľa snehu je vo všetkých strediskách vo Vysokých Tatrách. Teraz nás čaká dosť silný víkend, pretože sa budú striedať východniari so západniarmi a tieto dva týždne jarných prázdnin sú vždy najsilnejšie," konštatovala Maťašovská. Snehu je na svahoch dosť, podľa nej sa bude do Veľkej noci určite lyžovať. Sezóna na vyššie položených svahoch, napr. na Štrbskom Plese alebo v Lomnickom sedle, by však mohla trvať ešte dlhšie.

 

"Zimná sezóna je zatiaľ o dosť lepšia ako po minulé roky, všetci poskytovatelia služieb majú úsmev na tvári, pretože hostí je dostatok. Nárast návštevnosti oproti vlaňajšku s veľkou pravdepodobnosťou zaznamenáme," uzavrela výkonná riaditeľka OOCR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona