Tatravagónka vytvorí v Poprade ďalšie stovky pracovných miest

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 08:50 • 2 min
Tatravagónka vytvorí v Poprade ďalšie stovky pracovných miest

BRATISLAVA – V Poprade pribudnú stovky pracovných miest. Za zvýšený nábor zamestnancov spoločnosti Tatravagónka môžu podľa Hospodárskych novín (HN) nové zákazky. Denník o tom informuje vo svojom dnešnom vydaní.

slovakia

left justify in out

Kým ešte koncom minulého roka pracovalo pre výrobcu vagónov vyše 2000 ľudí, dnes je to už takmer 2500. "S prijímaním zamestnancov sme začali tento rok v januári. Nábor bude ešte postupne doznievať," povedal pre HN majiteľ spoločnosti Alexej Beljajev.

 

Tatravagónka je jedným z najväčších výrobcov a dodávateľov nákladných železničných vagónov v Európe. Hlavnými trhmi, na ktoré sa orientuje, sú Nemecko, Švajčiarsko a Slovensko. Denník však poukázal aj na dobré kontakty Beljajeva a jeho spoločníka Michala Lazára na východe. Ich zlievarenský podnik v Prakovciach v okrese Gelnica, ktorý aj vďaka 10-miliónovému štátnemu stimulu vytvoril 350 pracovných miest, vyrába podľa HN najmä pre Rusko.

 

Sám Beljajev denníku potvrdil, že Tatravagónka získala nové projekty a je na vrchole svojej produkcie. Mesačný objem výroby je na úrovni 24 miliónov eur. Nábory firmy dosvedčil aj predseda predstavenstva a generálny riaditeľ personálnej a poradenskej spoločnosti McROY Group Luboš Sirota s tým, že popradský podnik aj v priebehu mája inzeroval viaceré voľné pracovné pozície. Predpokladá, že miesta môžu byť dlhodobo udržateľné.

 

Novú prácu na východe Slovenska označili HN za dobrú správu pre celú krajinu. Denník upozornil na to, že miera evidovanej nezamestnanosti v SR sa približuje k hranici 14 % a v okrese Poprad bola v apríli tohto roka na úrovni 9 až 12 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies